La Lliga ACB tanca la porta al Gipuzkoa i es blinda amb divuit equips

Les autoritats esportives espanyoles encara poden forçar la competició on participa el MoraBanc a incloure l’equip basc, que a la pista i als despatxos compliria els requisits per pujar

La lliga ACB no vol ampliar el nombre de participants.
La lliga ACB no vol ampliar el nombre de participants.

La Lliga ACB ha confirmat aquest dijous que pensa disputar la propera temporada amb divuit equips. Això és, que tanca definitivament la porta al Gipuzkoa, un conjunt que esportivament, a la pista, hauria aconseguit l’ascens a la màxima competició del bàsquet espanyol i que també compleix requisits administratius atès que ja ha estat membre del ‘club ACB’. Però la lliga no vol més de divuit equips i atesa la situació derivada de la Covid va acordar que no hi hauria descensos.

En conseqüència, tampoc no accepta ascensos o noves incorporacions. Així ho han mantingut els rectors de l’ACB davant la Federació Espanyola de Basquetbol (FEB) i el Consejo Superior de Deportes (CSD). L’ACB ha destacat la “voluntat de diàleg i la bona disposició” dels dos organismes però ha assegurat que l’únic que ha fet en les reunions mantingudes ha argumentat la decisió adoptada per l’assemblea general i que es defensaran els drets dels clubs associats.

Les autoritats esportives, en aquest cas el CSD, pot forçar l’ACB a haver d’acceptar el Gipuzkoa. Habitualment no sol passar que l’esmentat ens es posicioni, però la situació de la pandèmia podria fer canviar la situació. En qualsevol cas, tot sembla portar a que el cas, com al seu dia va ser amb l’Obradoiro, acabarà als tribunals ordinaris i a partir d’aquí, la solució final ja no se sap quina pot ser. Menys encara quan pot ser que arribi la decisió.

Més enllà d’això, i entre altres coses, tampoc no se sap com serà el format de la competició la propera temporada en relació amb l’assistència. Si s’hauran de reduir els aforaments, si els partits hauran de jugar-se a porta tancada o si, com ara mateix semblaria força improbable, es podrà acudir als pavellons amb total normalitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending