Karrica desllueix el debut de la UE Santa Coloma a la Champions a l’últim minut (1-2)

Un gol de Youssef El Ghzaoui a la primera meitat ha avançat als groc-i-negres, però les dianes de Emërllahu, de penal, i l’extrem del Ballkani kosovar han silenciat l’Estadi Nacional

El partit entre la UE i el Ballkani ha estat molt igualat.

Derrota ‘in extremis’ de la UE Santa Coloma davant el Ballkani kosovar en la seva primera participació a la fase prèvia de la Champions League (1-2). Tot i la teòrica inferioritat dels de Boris Antón, almenys sobre el paper, els colomencs han demostrat ser un equip competitiu que ha lluitat fins al final però que ha vist com un gol de Karrica a l’últim minut reglamentari arruïnava les seves aspiracions.

En el seu debut a la màxima competició de clubs, la UE Santa Coloma ha sortit al terreny de joc sense cap tipus de por, pressionant la línia defensiva d’un Ballkani a qui ja li estava bé tenir camp per córrer. El primer apropament de perill l’han executat els visitants mitjançant Karrica, que ha volgut superar a Ruiz Campagne amb una vaselina al 8’, però el seu remat ha marxat prop del pal.

Minuts després, la UE s’hi ha tornat al contracop després d’un xut ras creuat de Cifuentes que ha obligat al porter balcànic, Koliçi, a estirar-se per evitar una possible sorpresa. Han estat moments importants per als groc-i-negres, que podrien haver-se posat per davant en vàries jugades a pilota parada.

Youssef ha anotat l'únic gol de la UE Santa Coloma després d'una gran recuperació.

Però l’alegria de la UE ha arribat passats els vint minuts, quan, en una badada defensiva del Ballkani, Youssef El Ghzaoui ha estat molt astut recuperant una pilota a tres quarts de camp per llançar la incursió ell sol i acabar anotant la primera diana. Just després, Ruiz Campagne s’ha lluït posant primer una mà providencial per frenar l’avenç de Hamidi, que s’encaminava sol cap a la porteria, i després fent gala dels seus reflexos davant Karrica.

El gol ha servit a la UE per consolidar-se sobre el verd i formar un bloc defensiu ordenat que no permetia l’avenç dels visitants. Tot i això, el Ballkani ha començat a repercutir amb molts homes a l’àrea dels de Boris Antón, i abans del descans s’ha beneficiat d’un penal de ‘Chete’ sobre Potoku que Emërllahu ha acabat transformant per anotar l’empat. ‘Dacu’ ha respòs amb un xut potent des de lluny però Koliçi ha estat clau per mantenir la igualada.

El duel ha estat més que igualat del primer al darrer minut.

El Bakkali ha estat el protagonista de la primera ocasió de la segona meitat. El davanter marroquí ha disparat ras al segon pal, però el seu xut ha marxat desviat. A la represa s’ha vist un partit amb més interrupcions, amb dos conjunts més responsables assegurant la pròpia porteria abans de buscar la contrària. ‘Cifu’ també ha deixat un ensurt a la porteria del Ballkani sobre l’hora de partit.

Han arribat els canvis a ambdues bandes. Bolívar ha entrat per Virgili a la UE, i Kryeziu ha donat descans a Hamidi al bàndol balcànic. S’apropaven a comptagotes els visitants però amb molt de perill, com en un xut de Queven que ha obligat a Ruiz Campagne a estirar-se. Alejandro Gomez i Franco Ezequiel també han dotat de frescor als locals per als últims minuts d’un partit que a mesura que s’acabava pujava la intensitat ens els duels. Els colomencs ho han buscat fins al final, però finalment ha estat Karrica amb un remat assequible pel primer pal qui ha silenciat l’Estadi Nacional al darrer minut reglamentari. Tocarà doncs, buscar la gesta a Kosovo per passar de ronda.

UE Santa Coloma (1): Ruiz Campagne; Miguel Lopez (Gomez De Gispert, 76’), ‘Chete’, Christian Garcia, Dacu; El Ghzaoui, Molina Serafín, Mohedano; Cifuentes, Virgili (Bolívar, 65’) i El Bakkali (Franco Ezequiel, 76’).

FC Ballkani (2): Koliçi; Smajli, Thaqi, Halili, Potoku; Emërllahu, Queven, Ismajlgeci, Hamidi (Kryeziu, 65’), Karrica i Tolaj.

Gols: 1-0 Youssef El Ghzaoui (22’), 1-1 Emërllahu (42’), 1-2 Karrica (90’).

Targetes: L’àrbitre rumanès Marcel Birsan ha amonestat a Youssef El Ghzaoui (81’), Dacu (82’) per part de la UE Santa Coloma. També a Thaqi (39’) i Smajli (61’) per part del Ballkani,

Incidències: 447 espectadors a l’Estadi Nacional d’Andorra la Vella.