Jugadors de la lliga andorrana demanen que es facin tests de coronavirus abans de tornar a entrenar

L'Associació de Futbolistes deixa clar que "no comparteix" la decisió del Govern de permetre un retorn a la feina que ja han fet clubs com l'Engordany o el Santa Coloma

Un moment del retorn als entrenaments de l'UE Engordany.
Un moment del retorn als entrenaments de l'UE Engordany. UE Engordany

Ja hi ha diversos clubs que han començat els entrenaments a l’espera que Govern confirmi si autoritza o no la represa tant de la Lliga Multisegur com de la Lliga Unida. El retorn a la feina, però, no acaba de convèncer tot el col·lectiu. Alguns jugadors han expressat els dubtes per les mesures de seguretat. Són varis els que posen en relleu que, a altres països, s’han fet tests de coronavirus a totes les plantilles i cossos tècnics. Des de l'Associació de Futbolistes (AFA) s'ha deixat clar que no comparteixen la decisió de permetre els entrenaments. 

Ja aquest dimecres hi ha equips que s’han posat en marxa. És el cas, per exemple de la UE Santa Coloma i de l’Engordany. Aquest darrer va compartir a xarxes imatges d’aquest retorn als entrenaments, incloses l’entrada a les instal·lacions, amb els jugadors rentant-se les mans amb gel hidroalcohòlic i netejant-se les sabates.

Les mesures, però, no fan el pes a tots els futbolistes. Alguns dels consultats des d’Altaveu segueixen tenint dubtes sobre si és prou segur aquesta tornada, més sense saber amb certesa si la competició es reprendrà. Un dels que ha expressat públicament la seva opinió és l’internacional Ildefons Lima, de l’Inter d’Escaldes. Ho ha fet des del seu compte a Twitter.

L'internacional Ildefons Lima ha recordat a Twitter que als equips de Tercera espanyola que han de jugar promoció se'ls ha fet aquesta setmana proves per detectar si hi ha infectats

Lima ha aprofitat, justament, una piulada d’un company de professió. En concret, de Javi Rosa, jugador del Tarazona. L’equip aragonès ha de disputar, si les autoritats sanitàries espanyoles donen el vistiplau, la promoció d’ascens i aquesta setmana, com a la resta de clubs els han fet els tests de coronavirus. “Això és el que s’hauria de fer abans de reprendre els entrenaments després de 13 setmanes i amb jugadors foranis que no s’han fet cap test i no començar ‘a lo loco’”, ha piulat.

El seu club, de fet, no ha iniciat els entrenaments. Segons ha pogut saber Altaveu, l’Inter sí que té previst fer aquestes proves prèvies al retorn a la feina. Per ara, però, seria l’excepció, fet que genera dubte entre diversos jugadors. Molts posen en relleu que aquestes proves prèvies han estat habituals en la majoria de lligues europees que han optat per tornar a competir i entenen que, justament, en una lliga amateur, on per exemple hi ha jugadors que al llarg del dia treballen de cara al públic, donaria més seguretat que també es fessin.

Escalfament de jugadors de l'Inter d'Escaldes, fins ara primer classificat a la lliga.

Relacionat

Els esports col·lectius no professionals poden tornar des d’avui als entrenaments

Des de l'Associació de Futbolistes Andorrans s'ha explicat, a través d'un comunicat, que, tot i respectar la decisió de Govern, no la comparteixen. "Entenem que en l'àmbit sanitari no es compleixen les mesures mínimes per tal de garantir la seguretat de jugadors i jugadores", indiquen.

Per això, recomanen als futbolistes que "extremin les precaucions a l'hora d'entrenar-se". També es considera que caldria, si poden fer-ho, sotmetre's a "una prova d'esforç per avaluar si es troben en un estat físic òptim per a la pràctica de l'esport d'alt nivell després del confinament perllongat en els darrers mesos". 

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending