Els esports col·lectius no professionals poden tornar des d’avui als entrenaments

Formalment, la represa de la lliga nacional de futbol està pendent de l’evolució epidemiològica que tingui el retorn a les activitats de preparació

Escalfament de jugadors de l'Inter d'Escaldes, fins ara primer classificat a la lliga.
Escalfament de jugadors de l'Inter d'Escaldes, fins ara primer classificat a la lliga. interescaldes.com

El ministeri d’Esports ha validat el retorn als entrenaments a partir d’avui mateix d’aquells esports col·lectius que encara no podien fer-ho a causa de les restriccions implementades per la situació sanitària generada per la Covid-19. Així, i seguint en tot moment els protocols i recomanacions marcats pel ministeri de Salut, el ministeri ha reobert una nova fase per permetre als esports col·lectius retornar als entrenaments de manera progressiva.

En aquesta nova fase hi ha inclosos totes les federacions amb esports col·lectius. Els clubs que practiquin aquest esport podran tornar als entrenaments de manera gradual a partir d’aquest dimecres 3 de juny. Segons marquen els criteris sanitaris establerts per minimitzar els possibles contagis, les entitats esportives podran permetre entrenar als jugadors en grup predeterminats i sense contacte en un mateix espai. Per tal de garantir aquestes mesures, el ministeri ha treballat amb les federacions per reordenar els entrenaments i els espais associats.

Un cop passats prop de deu dies des de la represa d’aquesta nova fase, el ministeri decidirà si continua ampliant els criteris per al desenvolupament dels entrenaments, en funció de l’evolució epidemiològica que s’observi. D’aquesta manera, aquesta nova fase s’afegeix al retorn dels entrenaments que ja es permet als esportistes professionals, federats i amb programes de tecnificació.

Reunió amb la FAF

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, es van reunir aquest dimarts al vespre de manera telemàtica amb representants de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), amb el director tècnic David Rodrigo al capdavant. També van comparèixer representants de l’Associació de Futbolistes d’Andorra (AFA). Durant la trobada, Riva els va traslladar a la federació l’autorització de la represa progressiva dels entrenaments i es van emplaçar a una nova trobada un cop passats els 10 dies de la represa d’aquest nova fase, per valorar-ne el funcionament.

Sortida al camp d'Inter i Atlètic d'Escaldes.

Relacionat

L’AFA trasllada a Govern els dubtes sobre el retorn d’una Lliga encara sense fumata blanca

Fruit de la reunió, la FAF es va comprometre a traslladar els protocols de Salut i la possibilitat del retorn als entrenaments als clubs adscrits a la primera divisió nacional. La federació també va explicar al ministeri que té apunt les instal·lacions, que en tot moment segueixen els protocols sanitaris marcats. La trobada, com s’ha dit, va permetre copsar els neguits dels jugadors, que són partidaris de retornar a la competició sempre que hi hagi un compliment sanitari estricte, més del que està marcant la FAF.

Comentaris

Trending