L’AFA trasllada a Govern els dubtes sobre el retorn d’una Lliga encara sense fumata blanca

Riva i Ruiz escolten les preocupacions sobre les deficiències del protocol sanitari o els impagaments als jugadors, però des de l’executiu no es fa públic si s’autoritza o no la represa

Sortida al camp d'Inter i Atlètic d'Escaldes.
Sortida al camp d'Inter i Atlètic d'Escaldes. interescaldes.com

L’Associació de Futbolistes (AFA) ha traslladat al Govern els neguits que l’entitat manté sobre la represa tant de la Lliga Multisegur com de la Unida, en una reunió on també ha assistit el secretari general de la Federació (FAF), David Rodrigo, i de la qual, almenys que hagi transcendit, no ha sortit encara la decisió definitiva. Els jugadors han remarcat la sensació que provoca un protocol sanitari que “no adequat” i la preocupació pel fet que molts no han cobrat el salari els darrers mesos.

A la trobada han participat la ministra d’Esports, Sílvia Riva, el secretari d’Estat, Justo Ruiz, per part de l’executiu, Rodrigo com a representant de la FAF i el jugador Xavi Andorrà, a més de l’advocat de l’AFA en nom dels seus afiliats. Sobre aquest punt, el futbolista ha volgut agrair al Govern que “se’ns reconegui, cosa que la federació no ha fet fins ara”.

La reunió havia, en un principi, de servir per prendre una decisió definitiva sobre el retorn del futbol, previsiblement, pel cap de setmana del 27 i 28 d’agost, amb la voluntat de disputar les jornades restants de la Lliga Multiseguir i el play-off així com també finalitzar la Lliga Unida, la segona divisió. Per ara, però, no hi ha fumata blanca. O, si n’hi ha, Govern no l’ha fet pública.

La FAF ha compartit una imatge de la desinfecció dels vestuaris a Borda Mateu que no convenç els jugadors.

Relacionat

Dia D per decidir una represa de la lliga de futbol que genera incògnites entre els jugadors

Des de l’executiu sí que s’ha pogut copsar de primera mà quines són les preocupacions principals d’un dels actors claus en aquesta represa: els jugadors. Almenys, els que estan afiliats a l’AFA. Ganes de jugar hi ha, però també neguits, centrats bàsicament en dos àmbits.

El primer, el sanitari. “A parer nostre, el protocol de la Federació no s’adequa al que seria adient per al retorn de la competició”, ha explicat Andorrà a Altaveu. De fet, ha advertit que “si es compara amb els que ha fet la FIFA i FIFpro -l’associació mundial de futbolistes-, està molt lluny”. Per tant, entenen que caldria introduir important millores per garantir la seguretat dels jugadors.  

I, després, hi ha la vessant més esportiva, vinculada, entre altres, a l’econòmica. Des de l’AFA es recorda que, malgrat l’aprovació de les lleis òmnibus, són molts els jugadors que, al llarg dels darrers mesos, no han cobrat els salaris pactats. “Si això no es regularitza, no jugaran”, adverteix Andorrà. A això se suma un altre problema. Entre 50 i 70 dels futbolistes, ara mateix, no es trobarien al Principat, sigui perquè, tot i viure aquí, van marxar fora amb l’esclat de la crisi del coronavirus per estar amb la família, sigui perquè directament no hi resideixen. Per tant, ara mateix no hi ha garantia que tots ells, si així ho desitgen, podrien pujar a entrenar o, fins i tot, a disputar els partits.

Des de l’AFA es té seriosos dubtes que, si es reprèn, la lliga es faci en les condicions adequades. I així li han traslladat al Govern que, però, no s’ha pronunciat. Si hi ha decisió, no s’ha fet encara pública.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending