Dia D per decidir una represa de la lliga de futbol que genera incògnites entre els jugadors

La reunió entre Govern, Federació i l’AFA ha de servir per esvair dubtes com la seguretat dels protocols, què passarà amb els salaris pendents o el temps d’entrenaments previ

La FAF ha compartit una imatge de la desinfecció dels vestuaris a Borda Mateu que no convenç els jugadors.
La FAF ha compartit una imatge de la desinfecció dels vestuaris a Borda Mateu que no convenç els jugadors.

Aquest dimarts és el dia D per saber si la lliga andorrana de futbol es reprèn o no. Una reunió a tres bandes entre Govern, Federació i representants de jugadors ha de servir per prendre una decisió que, però, té molts números de ser afirmativa. I és que hi ha responsables de clubs que donen per fet el retorn als entrenaments a partir de dimecres i així ho han traslladat a les seves plantilles. I això, malgrat els importants dubtes que bona part dels jugadors estan expressant.

La trobada, a la qual assistirà la ministra d’Esports, Sílvia Riba, i el secretari d’Estat, Justo Ruiz, ha de servir per analitzar la situació, inclosos els protocols de seguretat que s’han establert per minimitzar el risc de possibles contagis. I, a partir d’aquí, donar el vistiplau perquè la Lliga Multisegur i la Lliga Unida es reprenguin el cap de setmana del 27 i el 28 de juny. A la reunió també hi haurà representants de la Federació i de l’Associació de Futbolistes.

És aquest darrer col·lectiu qui més dubtes -i són molts- té sobre la represa d’unes competicions que, recorden les fonts consultades, tenen en gran part un caràcter amateur. Ganes de jugar hi ha, però sempre que es compleixin unes determinades condicions de seguretat. I això és que es posarà sobre la taula: la necessitat de millorar els protocols per donar més garanties als participants.

Un dels punts que genera dubtes és el fet que els partits es juguin a un mateix camp: la Borda Mateu. Consideren que, en aquest cas, caldrà ser molt estricte a l’hora de netejar i desinfectar les instal·lacions. De fet, la imatge compartida per la Federació de com es feia aquesta tasca a un dels vestuaris no han contribuït, justament, a generar aquesta confiança necessària. Més aviat, al contrari.

També es demanen si es podrà garantir que tots els clubs continuaran disposant dels mateixos jugadors d’abans del confinament. Alguns, recorden, no han abonat els salaris dels darrers mesos. Altres futbolistes no viuen al país i, per tant, no és clar que estiguin disposats (o que puguin) venir a jugar. Alerten que això pot provocar un final de lliga “adulterat”.

També preocupa el poc temps que es tindria per preparar-se físicament. Seria un dels campionats, adverteixen, que menys dies per a entrenaments previs als partits tindria. I això, alerten, pot incrementar el risc de lesions.

En definitiva, tota una sèrie de dubtes que Govern i Federació hauran d’intentar aclarir a la reunió. De la trobada haurà de sortir la decisió de si es juguen els tres partits de lliga regular i el play-off pendents a Primera i el calendari que restava per disputar a Segona.

Etiquetes

Comentaris

Trending