Jordi Escura torna a competir amb Ucraïna després de quatre mesos

La selecció femenina va disputar el passat divendres el primer partit oficial des de l’esclat de la guerra, i continua amb els enfrontaments de classificació per al Mundial

El preparador físic, Jordi Escura, amb la selecció ucraïnesa.
El preparador físic, Jordi Escura, amb la selecció ucraïnesa. Oksana Vasylieva

La selecció ucraïnesa de futbol ha tornat a la competició. L’esclat de la guerra amb Rússia, fa quatre mesos, va paralitzar completament l’activitat. El seu preparador físic, l’andorrà Jordi Escura, i el seleccionador, l’espanyol Lluís Cortés, van tenir tothom atents a cada moviment per abandonar el país durant els primers dies. Aquest divendres, les noies, Escura i Cortés van tornar a l’acció amb un partit contra Escòcia a Polònia, on les ucraïneses van ser derrotades 0-4.

Escura ha compartit a les xarxes socials imatges de la preparació de la selecció femenina ucraïnesa. Després de la derrota contra Escòcia, assegura que es preparen “per al proper repte”. En aquesta ocasió, serà el següent partit classificatori per al Mundial, contra Hongria. Així, Escura i les ucraïneses tornen a la competició amb tota la normalitat que pot aportar una situació com és el conflicte bèl·lic actual. Cortés, a diferents mitjans de comunicació espanyols, ha assegurat que ha estat difícil, que el dia de partit va ser dur. Algunes de les noies, amb el discurs de preparació, no van poder contenir les llàgrimes.

La tornada als entrenaments, el passat 16 de juny, també va ser força emotiva, tal com mostren les imatges compartides a les xarxes socials per part d’Escura. Llàgrimes i alegria, amagades entre l’amargor de saber que el conflicte que les va aturar fa quatre mesos encara continua. A més, tal com explica Cortés, molts membres de l’staff de la selecció són homes, i tenen un permís temporal per sortir. El seleccionador indicava que en qualsevol moment se’ls pot requerir per part del país.

Després de quatre mesos aturades, i més amb el motiu que les va portar a fer-ho, era d’esperar que la tornada fos emotiva. Escura assegurava a les xarxes socials que la primera trobada va despertar molts sentiments. Ara, de cara al pròxim partit, que se celebrarà el 28 de juny també a Polònia, a Rzeszów, el preparador físic mostra els entrenaments i l’ànim. Tot i això, hi ha certa incertesa pel que fa a les jugadores, que encara no han pres cap decisió concreta sobre el seu futur.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending