“Ja compto els dies per estar a Prada de Moles entrenant i jugant”

Iker Goujón, un dels jugadors de l’FC Andorra afectats pel coronavirus, explica com està vivint la plantilla tricolor el brot i deixa clar que hi ha ganes de poder tornar als terrenys de joc

La plantilla tricolor té moltes ganes de poder tornar als entrenaments.
La plantilla tricolor té moltes ganes de poder tornar als entrenaments. FC Andorra

El pitjor ja ha passat. El coronavirus es va convertir ara fa uns dies en un rival inesperat per a l’FC Andorra. Un brot en el si de la plantilla va obligar a aturar entrenaments i partits a l’espera que els jugadors i membres del cos tècnic afectats es puguin recuperar. Ara, com explica un dels jugadors que es van contagiar, Iker Goujon, tots comencen a pensar a tornar a la gespa: “Ja compto els dies per estar a Prada de Moles entrenant i jugant”.

El davanter, igual que la resta de companys, s’ha hagut de confinar a casa seva per culpa del brot. Les alarmes van saltar, justament, després d’un dia d’alegria personal i col·lectiva: el dissabte que es va tancar amb la victòria contra l’Olot, justament, amb un gol seu. “Ja el diumenge alguns companys ens van dir que es trobaven malament i que havien passat malament. Progressivament, ens vam anar fent les proves i van anar sortint els positius”, recorda el punta.

El davanter admet que els primers dies va tenir “una certa por”, ja que viu sol i patit “per si els símptomes anaven a més”

Va ser, admet, un cop. “El primer que penses és que no tens símptomes greus. Saps que t’has de quedar a casa i t’ho has de prendre de la millor manera possible”, comenta Iker que, dies després, posa en relleu que “el principal ara és que ningú ha patit molt”. I és que explica que, més o menys, l’afectació de la malaltia entres els tricolors que l’ha patit ha estat lleu. “Alguns sí que han tingut símptomes de malestar i febre, però no s’ha anat a més”, revela. En el seu cas, va passar “tres o quatre dies” amb “sensacions que no eren bones”. Explica que “és una mica diferent d’una grip normal; el cos reacciona diferent”. Ara, apunta, “em queda un mal de cap i de gola”.

Admet, però, que els primers dies no van ser senzills. “Tenia una certa por que els símptomes anessin a més i que em trobés sol”, reconeix. El temor s’ha anat esvaint segons avançava el temps i la malaltia remetia. “Veia que no anava a més i m’he anat animant”, apunta.

La malaltia obliga, com és sabut, a no poder sortir de casa. A passar moltes hores, en el cas d’Iker, sol a domicili. Com ha passat aquest temps? “M’he aficionat a veure sèries i pel·lícules i també he tingut moltes converses amb els companys, molts cops per preguntar com estaven”, recorda el davanter. I, per descomptat, un altre clàssic: “Hem fet moltes partides de videojocs amb els companys”.

Sèries, pel·lícules, converses amb els companys d’equip per donar-se ànims mútuament o partides de videojocs han estat algunes de les activitats per fer passar el temps durant el confinament

Iker i la resta de plantilla i cos tècnic tricolors afronten ja la recta final del brot. De fet, ja hi ha algun jugador pendent de les noves proves diagnòstiques que han de servir per confirmar que han superat la malaltia. “Ara hem passat el pitjor; estem a la recta final i ens volem centrar a allò que ens interessa, acabar l’any de la millor forma possible. Jo ja compto els dies per tornar a Prada de Moles a entrenar”, comenta. Si no hi ha cap daltabaix, el primer duel oficial serà el de Copa del Rei i el punta avançar que “anirem a Burgos amb ganes de fer un bon paper”.

És conscient, però, que el virus haurà afectat l’estat de forma de la plantilla. “És evident que ens costarà tornar a agafar el ritme perquè a més som molts els afectats, però penso que arribarem bé al partit de lliga contra l’Hospitalet i anirem a guanyar”, indica. Serà el primer partit de lliga després de dos posposats que, afirma, poden ser una oportunitat interessant: “sabem que tenim dos duels ajornats i és bo poder demostrar que aquests punts són teus”.

Queda ja poc perquè l’Andorra pugui reprendre una temporada que, admet Iker, fins ara ha tingut “alts i baixos” que “no sé si ens podem permetre en una lliga tan curta”. Tot això, considera que dels mals moments l’equip n’ha après i els poden servir per millorar. “Ens entenem cada cop millor i crec que el que vingui ha de ser positiu”, afirma. Abans, però, toca tancar una darrera victòria, la que cal sumar contra el coronavirus.

Comentaris (1)

Trending