Inici amarg de l’any per al MoraBanc

Els tricolors s’han deixat vèncer contra un Alacant molt superior en tot moment i el lluminós ha finalitzat amb un 73-66 que ha sumat la segona derrota de la temporada

Marin Maric durant el partit contra l'Alacant
Marin Maric durant el partit contra l'Alacant MoraBanc

El primer encontre de l’any no ha jugat a favor del MoraBanc, que s’ha vist molt superat per un Alacant que s’ha imposat amb força. Els jugadors tricolors han estat en tot moment amagats, sense sortir a relluir. Les úniques excepcions han estat, i de forma molt puntual, Felipe dos Anjos i Juan Rubio, que han demostrat que, quan es vol, es pot aconseguir un bon joc. El lluminós s’ha apagat amb un 73-66 que ha sumat la segona derrota d’una temporada que havia estat molt encertada per al MoraBanc, i que s’haurà d’arrencar en les pròximes cites.

El partit no ha començat de la millor manera per als tricolors. Els de Lezkano s’han plantat al parquet amb poques idees i amb només l’aportació anotadora d’homes com Rafa Luz i Marin Maric. La necessitat de canviar el xip i ser més agressius en defensa i abandonar la passivitat que s’ha vist en els primers compassos ha estat clara. En un instant, el 14-6 s’ha posat en el marcador, a causa, sobretot, de la gran activitat en el rebot ofensiu per part dels jugadors de l’Alacant. A poc a poc, els andorrans han aconseguit despertar amb un Micah Speight molt incisiu, tant en atac, com en defensa, provocant que els primers deu minuts s’hagin saldat amb un 19-16.

Ja en el segon quart, els de Lezkano s’han mostrat més dinàmics en atac i sòlids en defensa. L’entrada de Felipe dos Anjos ha estat clau, i el pivot s’ha sentit còmode, imperial a la pintura (23-23). Els bloquejos han començat a tenir efecte i, de mica en mica, s’ha tornat a agafar el ritme idoni del partit. Malauradament, quan millor ha estat el MoraBanc han sorgit les precipitacions i l’encert, sobretot des de la línia de tres punts ha desaparegut per complet. Figures com Johnny Dee o Chris Czerapwicz, inclús Mihajlo Andric no han pogut mostrar les seves capacitats en aquest període, (34-25). El parcial de 10-0 establert pels locals ha fet aigües els intents dels tricolors que no trobaven l’encert ni en els rebots, ni en els tirs de camp, ni a l’hora de gestionar les faltes personals. Amb aquest context, els jugadors han enfilat el túnel de vestidors amb el 40-31 al lluminós.

Les pèrdues no forçades han sigut protagonistes en el tercer quart. De fet, els locals han establert el +12 de màxima, fent molt mal des dels 6,75 metres. El MoraBanc ha continuat desconegut, i així ho ha reflectit el 49-33, mentre que es feia evident que la sortida dels vestidors ha empitjorat la situació. No obstant això, quan pitjor han estat els de Lezkano, Luz i Rubio s’han posat l’equip a l’esquena. Una bona defensa, sumada al rebot i els contraatacs, s’ha traduït en encert (49-40). Rubio ha sigut tot allò que han necessitat els tricolors. El murcià ha mostrat tenir el canell calibrat i ha posat el MoraBanc 54-49 en el marcador. Una última jugada d’Speight ha enviat a falta de 10 minuts amb el 55-51.

Els del Principat han estat per sota en el marcador tot el partit. En els últims deu minuts, l’objectiu ha estat clar: la remuntada. El tancament del rebot ha estat clau en la primera meitat d’aquest període, posant els andorrans a només un punt (62-61). Malauradament, la defensa fèrria d’Alacant, ha fet impossible la remuntada en tot moment. Els dos equips s’han posat en bonus a falta de tres minuts i, sense marge per l’errada, el pas d’aquests ha anat soterrant el MoraBanc a poc a poc (66-61). L’eficàcia en el tir l’ha tingut en tot moment l’equip local, i els tricolors han continuat cometent errades, tant en els tirs, com en les posicions, per acabar sumant la primera derrota de l’any, i la segona de la temporada (73-66).

HLA ALACANT (73): Matulionis 15, Steinarsson 6, Gatell Sanz 4, Blaylock 24, Mc Donnell 8,  Arcos González 5, Chapela Lage, Parrado Calabria, Pedersen, Traore 3, Rakocevic 4, Borovnjak 4

MORABANC (66): Andric 2, Freire Luz, 10, Schreiner, Maric 6, Dee 2, Speight 12, Rubio 12, Llovet 9, Perez, Bartolome Frases 2, Dos Anjos 6

Àrbitres: Angel Antonio Albacete Chamon, Juan Gabriel Carpallo Miguelez, Jose Maria Arresa Quintero

Parcials: 16/19, 21/15, 15/20, 18/15