Henry a la direcció i Fall sota les cistelles tomben un MoraBanc que dona la cara a Vitòria

Els tricolors han fet un bon primer quart però poc a poc la millor plantilla del Baskonia ha acabat imposant la seva llei amb un marcador excessiu pels mèrits d'uns i altres (84-67)

Henry, el gran protagonista del partit, marcat per Hannah.
Henry, el gran protagonista del partit, marcat per Hannah. ACB PHOTO

El MoraBanc Andorra ha perdut a la pista del TD Systems Baskonia per 84-67, una diferència excessiva perquè els tricolors han entrat al tram final del partit a només cinc punts dels locals i després d'un bon primer quart i de plantar cara en el segon, en el tercer i en part del quart. La banqueta del Baskonia ha estat fonamental ja que els cinc jugadors titulars només han anotat 33 punts. El proper partit del MoraBanc serà a casa contra el Reial Madrid.

La visita a la pista del vigent campió de Lliga es preveia complicada, tot i que la temporada passada el MoraBanc es va imposar en els dos partit del campionat. A més, els locals venien amb ratxa amb quatre victòries consecutives entre Lliga i competició europea contra l'Armani de Milà, el Casademont Saragossa, l'Iberostar Tenerife i el València Basket. Una victòria aquest dissabte els donava moltes opcions d'anar a la Copa del Rei com a quart classificat de la Lliga i, per tant, com a cap de sèrie. Però el MoraBanc, tot i les baixes, ha sortit disposat a donar guerra.

En el primer quart, a cop de triple i apretant en defensa han estat superiors. Dusko Ivanovic ha hagut de moure la banqueta per capgirar la situació i han entrat dos homes que serien determinants com el base Pierrá Henry i el pivot Youssopha Fall, que amb els seus 2,21 metres es convertiria en l'amo dels rebots i el rei dels taps. L'aparició de tots dos ha provocat un parcial de 20-10 propiciat, també, per les errades en els triples dels tricolors i perquè els locals estavem més centrats després de les sis pèrdues de pilota en el primer quart. Debutava el nou fitxatge, Artsiom Parakhouski i Palsson se n'anava a la banqueta per unes molèsties al turmell després d'una relliscada. Una reacció final del MoraBanc deixava el marcador a la mitja part amb un 42-37.

singlotef2e 90f1 4cbe bc0b 57ba4e9b92b3
Senglin, màxim encistellador del MoraBanc, celebra una cistella.

A la represa, el fons d'armari del Baskonia com Polonara o Giedraitis ampliava diferències però els tricolors no estava disposats a rendir-se. Continuaven lluitant però davant tenien els inspirats Henry i Fall. S'arribava al darrer quart amb opcions i la distància s'hauria reduït a tres punts si arriba a entrar un triple de Gielo. Posteriorment una pèrdua de pilota de Palsson, ja recuperat de les seves molèsties, i dos triples locals deixaven el partit vist per sentència i iamb un marcador massa ampli.

TD SYSTEMS BASKONIA (84): Vildoza 3, Jekiri 0, Dragic 0, Giedraitis 16, Polonara 9 -cinc titular-, Raieste 0, Henry 15, Sedekerskis 7, Fall 17, Peters 12 i Kurucs 0. 14 de 16 tirs lliures. 26 de 36 tirs de dos. 6 de 25 triples. 41 rebots (32 defensius i 9 ofensius). 16 faltes personals.

MORABANC ANDORRA (67): Hannah 8, Senglin 20, Palsson 6, Sy 3, Olumuyiwa 8 -cinc inicial-, Paulí 2, Llovet 4, Gielo 6, Parakhouski 2, García 7, Jelinek 1, i Colom 0. 11 de 16 tirs lliures. 13 de 37 tirs de dos. 10 de 26 triples. 28 rebots (18 defensius i 10 ofensius). 18 faltes personals.

Parcials: 18-23; 24-14; 19-16; 23-14.

Àrbitres: Calatrava, Caballero i Fernández.