Un Hannah espectacular porta el MoraBanc a la victòria en un partit agònic

Els tricolors s'imposen al San Pablo Burgos, l'equip revelació, per 87-82 a la pròrroga

Hannah, la figura del partit, supera el marcatge de Renfroe.
Hannah, la figura del partit, supera el marcatge de Renfroe. MARTIN IMATGE / ACB

El MoraBanc ha aconseguit la seva tercera victòria a la Lliga en un partit agònic contra l'equip més en forma de la competició, el San Pablo Burgos que arribava a Andorra amb quatre victòries consecutives. Hannah amb 28 punts ha estat determinant. Ha batut el seu registre anotador que estava en 25 punts contra el Fuenlabrada, el set de gener del 2018, quan militava a les files de l'UCAM MurciaA la pròxima jornada, l'equip d'Ibon Navarro que és vuitè a la classificació, visita l'FC Barcelona.

El MoraBanc afrontava l'equip revelació de la Lliga amb les baixes de Diagne, Sy i Tyson Pérez. Gielo entrava al cinc titular i l'equip protagonitzava una sortida espectacular amb un encert total en totes les facetes del joc: tirs, taps i rebots. Amb 11-3, Peñarroya aturava el partit amb un temps mort.  Als tricolors els sortia tot i al San Pablo, res. Els castellans, líder en la majoria d'estadístiques de l'ACB, portaven un 2 de 15 de tirs de dos i només havien  capturat un rebot per cinc els homes d'Ibon Navarro que duien un 80% en tirs de dos. Amb aquestes xifres era un miracle que els visitants perdessin de sis (17-11). La clau era que el MoraBanc s'havia quedat una estona clavat amb els 15 punts. L'equip més encistellador de la competició, el Burgos amb una mitjana de 90 punts per partit, tancava el primer quart amb un ridículs 11.

L'explosiu inici andorrà ha tingut continuïtat en els primers minuts del segon quart amb els triples de Palsson i Hannah. Ha arribat, però, una manca d'efectivitat local en atac, algunes pèrdues de pilota i Horton que ha mantingut el seu conjunt en el partit. Fins i tot haurien pogut anar als vestidors per davant en el marcador però han fallat en el darrer atac quan havien arribat a perdre d'11.

El ritme frenètic dels primers 20 minuts s'ha fet més lent a la represa. El Burgos ha malbarat tres ocasions de posar-se per davant en el marcador i ho aconseguit a manca de 6 minuts per al final del tercer quart (37-38). El partit s'havia convertit en un duel tàctic amb Gielo encertat en els triples (3 de 4) i el Burgos que no veia cistella des de la línia de tres punts. Tot i les quinze pèrdues de pilota del MoraBanc i dues tècniques a Jelinek i a Ibon Navarro el marcador es tancava en aquest periode en empat (48-48).

L'equilibri es mantenia en el darrer quart. Hannah estirava del seu equip i un parcial de 4-0 (58-56) el tornava a posar per davant en el marcador. Era un partit d'anada i tornada i Hannah en un minut d'inspiració agafava un rebot i encistellava per fer el 68-67. El San Pablo va tenir la darrera oportunitat per desnivellar el duel però el tir de Benite no ha entrat i la pròrroga decidiria. El MoraBanc ha estat més encertat i amb un Hannah excel·lent (11 de 13 de tirs de camp i 32 de valoració) s'ha acabat emportant la victòria. És, sens dubte, el millor partit del base a l'ACB i s'ha multiplicat per compensar les baixes.

MORABANC ANDORRA (87):  Hannah (28), Palsson (18), Pauli (6), Dime (8), Gielo (15) -cinc inicial- Senglin (7), Jelinek (0), Llovet (0), Babatunde (5) i García (0).

HEREDA SAN PABLO BURGOS (82):  Renfroe (8), Kravic (0), Rivero (13),  Benite (13), Rabaseda (5) -cinc inicial- Barrera (0), Huskic (6), Horton (14), Salvó (2), Cook (1) i McFadden (20).

Àrbitres: Fernández, Castillo i Perea.Eliminats per cinc faltes personals Jelinek -BC MoraBanc- i Renfroe -Hereda San Pablo Burgos-.

Parcials: 17-11; 14-19; 17-18; 21-21; 18-13.