Guanyar sense baixar de l’autocar (o sense ni pujar-hi)

La derrota del Badalona a Cornellà permet l’Andorra tenir l’opció de tancar la seva classificació entre els tres primers del subgrup 3A de Segona B amb només una victòria i la primera oportunitat arriba al setmana vinent a Prada de Moles davant L’Hospitalet

La derrota del Badalona dona dos 'match balls' a l'Andorra per aconseguir quedar entre els tres primers del subgrup.
La derrota del Badalona dona dos 'match balls' a l'Andorra per aconseguir quedar entre els tres primers del subgrup. FC ANDORRA

La jornada de descans ha somrigut l’FC Andorra. L’equip tricolor, que no jugava aquest diumenge, ha vist com els resultats dels rivals en la lluita per entrar en les tres primeres posicions del subgrup 3A de Segona B l’han sigut favorables. Tant que si la setmana vinent suma la victòria a Prada de Moles davant el CE L’Hospitalet, ja tindrà al sac el primer objectiu de la temporada: garantir, com a mínim, la presència la campanya vinent a la Primera RFEF.

El grup 3A de Segona B té onze equips i, per tant, cada jornada un d’ells ha de descansar. Aquest cap de setmana li tocava a l’Andorra que, malgrat no jugar, es pot dir que ha sortit beneficiat dels resultats. Especialment important ha estat la derrota del Badalona, el botxí tricolor ara fa set dies, al camp del Cornellà.

Els escapulats han caigut per 2-0 i, aquesta ensopegada, permet als tricolors mantenir-se entre els tres primers (posicions que donen accés a la Primera RFEF i, a més, l’opció de lluitar per l’ascens a Segona A). I el que és més important: atorga als tricolors dos ‘match balls’ per confirmar l’assoliment d’aquest objectiu.

Als tricolors els falta disputar dos partits i només que sumin una victòria, asseguraran el primer objectiu de la temporada: garantir la presència la campanya vinent en la Primera RFEF

Ara mateix, l’Andorra es manté amb 29 punts. Dos per sota està el Badalona que, però, descansa la setmana vinent. Per tant, als escapulats només els queda un partit per disputar pels dos que té l’equip d’Eder Sarabia. Així, si la setmana vinent es guanya el L’Hospitalet que, visita Prada de Moles, matemàticament s’asseguraria una de les tres primeres posicions a manca d’una jornada pel final de la primera fase.

I és que, en aquell cas, també es mantindrien tres punts d’avantatge amb el Llagostera (en té 26 després de la victòria davant el Nàstic) però cal tenir en compte que el ‘goal average’ particular és, en aquest cas, favorable a l’Andorra (0-0 fora de casa i 2-0 a Prada de Moles). Per tant, en cas d’empat a punts els tricolors passen per davant. I en cas d’un triple empat a punts amb el Barcelona B, aquest també afavoriria els d’Eder Sarabia, que van guanyar els dos duels davant el filial blaugrana.

Això sempre, cal reiterar que l’Andorra sumi els tres punts contra els riberencs. En cas contrari, tocaria esperar una setmana, amb la visita al Camp d’Esports del Lleida Esportiu. Allà, novament, també valdria la victòria.

A banda, en les dues jornades restants, l’Andorra encara té opcions d’acabar primer, tot i que depèn dels resultats dels rivals directes. Ara mateix, Nàstic i Barcelona B són primers amb 32 punts, tres més que els tricolors. Per tant, per a aquest objectiu caldria guanyar els dos partits restants i esperar que els tarragonins perdessin 4 punts en els dos duels i els blaugranes, tres. Tots dos equips, per cert, sí que tenen ja assegurat quedar entre els tres primers.

Comentaris

Trending