Grandvalira confia que la Copa d’Europa no afecti la candidatura per acollir els mundials dels 2027

El temps està condicionant la disputa de les proves, però amb anterioritat ja han demostrat la seva capacitat organitzativa amb satisfacció per part dels organismes internacionals

Els tècnics treballant a la pista Avet de Soldeu durant l'organització de les finals de la Copa d'Europa.
Els tècnics treballant a la pista Avet de Soldeu durant l'organització de les finals de la Copa d'Europa.
Segona cancel·lació, en aquesta ocasió el supergegant femení,  d'una cursa a les finals de la Copa d'Europa per temperatures altes que fan que la pista no estigui en condicions d'acollir una cursa d'alt nivell. Tot i aquest maldecap amb el temps, des de Grandvalira no creuen que afecti la candidatura per organitzar els mundials el 2027 i és que no és la primera vegada que demostren la seva capacitat per albergar una competició d'aquesta magnitud, on la seguretat i l'estat de la neu és el principal.

La setmana no està sent senzilla, climatològicament parlant, pels organitzadors de la Copa d’Europa. Les altres temperatures i la manca de nevades les últimes setmanes ha provocat que les proves de velocitat programades fins aquest dijous hagin hagut d’estar cancel·lades: la de descens i supergegant femení. Aquest fet, però, pel director tècnic de Grandvalira, Enric Barbier, no creu que afecti la candidatura andorrana per organitzar els campionats del món el 2027: “Aquestes finals de la Copa d’Europa eren una ocasió suplementària per demostrar la capacitat organitzativa” i s’ha referit a les anteriors ocasions en què s’han acollit competicions d’alt nivell.

D’altra banda, també ha posat en relleu a l’esforç demostrat ahir en el gegant i que, tot i disputar-se més tard del que estava previst, es va poder condicionar la pista amb aigua i sal i disputar la prova. Un fet que també forma d’aquesta capacitat organitzativa de competicions d’àmbit internacional.

“Aquestes finals de la Copa d’Europa eren una ocasió suplementària per demostrar la capacitat organitzativa”

El treball de l’equip està sent molt bo per oferir les millors condicions en les pistes; tot i això, “hi ha ocasions en què no és possibles. Contra el temps no es pot lluitar”, lamenta Barbier que recalca que “no és un problema exclusiu nostre”. Precisament el que ha succeït avui a la pista de l’Àliga al Tarter en què “no es podia garantir la seguretat ni la igualtat de condicions de la neu entre el primer corredor i l’últim”.

De cara als tres dies que queden de les finals de la Copa d’Europa, esperen que la climatologia ajudi més que el que ho ha fet fins ara: “Les proves tècniques creiem que no hi haurà problemes perquè es facin, mentre que a les de velocitat haurem d’estar atents als temps”. Referent a aquestes últimes “no som optimistes respecte al supergegant masculí de demà”, la darrera inspecció in situ a primera hora de divendres acabarà de dictar sentència, mentre que la de descens masculí, prevista per diumenge, esperen que es pugui realitzar.

Entrega premis

L'única activitat que s'ha vist avui en referència als campionats ha estat l'entrega de premis de la classificació general de supergegant femení. Un podi completament austríac amb Christina Ager com a campiona i Elisabeth  Reisinger i Franziska Gritsch, segons i tercera respectivament. 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending