Fins a 600.000 de “pressupost operatiu” per a les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí 2022

L’esdeveniment comptarà amb dues novetats d’organització, com seran els ‘Ski Rooms’ i la retransmissió per streaming de les jornades tècniques

Josep Pintat, David Hidalgo, Xavier Espot i Francesc Camp, d'esquerra a dreta.
Josep Pintat, David Hidalgo, Xavier Espot i Francesc Camp, d'esquerra a dreta. Pilar Candel

El març de 2022 Andorra tornarà a ser seu d’unes Finals de Copa d’Europa, que tindran lloc a les pistes l’Àliga i l’Avet de Grandvalira. El pressupost que s’hi destinarà, principalment a l’organització, serà de 600.000 euros, aproximadament, segons ha indicat el director general del C.O, David Higalgo, “no hem invertit res en les infraestructures perquè ja existeixen”. De fet, a nivell organitzatiu hi ha dues novetats principals, els ‘Ski Rooms’ i la retransmissió per streaming.

Hidalgo ha puntualitzat que aquesta inversió de 600.000 es fa en despeses d’organització de manera directa. A més, encara no es té calculat el retorn que tindrà el pressupost, “que sempre és mediàtic”. Com que és molt volàtil, es té en molt present el retorn que es va poder calcular, aproximadament, a les finals de 2019, i que rondava els 14 milions d’euros. “L’objectiu és posar en el punt de mira al país”, ha apuntat Hidalgo.

A més, en aquesta convocatòria de les finals de la Copa d’Europa entra en joc un nou punt, que també pot afectar directament al retorn de la inversió. Es tracta de la retransmissió en streaming de les jornades tècniques. “Encara estem valorant què és el que ens suposarà”, ha apuntat Hidalgo. A més, el director general ha explicat que és un element addicional que ja s’ha provat en altres organitzadors i que ha funcionat força bé, “es dóna cobertura d’una manera relativament econòmica”.

L’altra gran novetat és l’’Ski Room’, al pàrquing de l’Avet, que servirà per acollir els equips, “els professionals que estan a l’ombra, perquè un esquiador no és res sense un bon skiman”, ha explicat Hidalgo. De fet, s’ha treballat en aquesta localització perquè s’han rebut queixes respecte a altres organitzadors, principalment perquè no tots els equips han pogut treballar en les mateixes condicions, “és un espai digne, còmode i igualitari”.

Actualment, ja s’ha començat a treballar, sobretot en el condicionament i la preparació de les pistes. “La neu de cultiu sempre és el primer punt per on es comença, s’ha de treballar des de la primera engegada dels canons perquè la neu sigui més resistent”, ha explicat Hidalgo. Per tant, ja estan en marxa a l’estació per poder aconseguir “una bona base”, i que estiguin en les millors condicions quan comenci la competició.

Un dels punts que també s’ha volgut posar en relleu, i que el cap de Govern, Xavier Espot, ha donat especial importància ha sigut a la feina que fan els voluntaris en aquests esdeveniments i que són l’”alma màter” d’aquestes cites. També ha tingut un paper important en la compareixença el Comitè d’Honor, que ha quedat constituït i que, segons Hidalgo “és una representació transversal de totes les institucions que tenen a veure amb l’esport”.

“Tenim l’esperança que tard o d’hora ho farem, però el retorn que tenim, de moment, per part de la FIS és positiu i pràcticament no hem de retocar grans coses del dossier original”

El missatge que es vol llançar amb l’organització d’aquestes finals és la de potenciar Andorra com a destí d’esquí, “que els esportistes ens tinguin al seu radar”, ha explicat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp. Tot i això, Espot ha ressaltat que el país ja compta amb un passat en aquesta mena d’esdeveniment, però que “cada cop es perfeccionen”, amb el que Camp ha estat d’acord, “a cada competició anem sumant”.

Aquesta competició en concret, es donarà tot just abans de la decisió final del comitè de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) sobre la candidatura d’Andorra per a ser seu dels Mundials el 2027. Per tant, aquestes finals seran “una mostra” per al que és capaç de fer el país en aquests esdeveniments, ha explicat Hidalgo. Així mateix, Espot les ha titllat com a “preludi” del que pot ser si, finalment, s’arriba a acollir els Mundials. “Tenim l’esperança que tard o d’hora ho farem, però el retorn que tenim, de moment, per part de la FIS és positiu i pràcticament no hem de retocar grans coses del dossier original”, ha puntualitzat Hidalgo.

Comentaris (1)

Trending