Pràcticament 200 corredors inscrits a l’Andorra Trail

Les dates en què es celebra la cursa, el 3, 4 i 5 de setembre han dificultat l’augment de participació que augurava l’organització

Representants de les parts implicades a l'Andorra Trail
Representants de les parts implicades a l'Andorra Trail Pilar Candel

L’Andorra Trail, que tindrà lloc els pròxims 3, 4 i 5 de setembre en tres etapes rebrà fins a 200 corredors de fins a set nacionalitats diferents, que superen les que es van veure representades l’any passat. Així i tot, l’organització tenia les expectatives molt més altes, i s’esperaven fins a 300 participants. “La proximitat amb les vacances ha impedit que moltes persones no se sentin preparades per a fer una cursa tan exigent”, han explicat.

La cursa presenta aquest any novetats per millorar l’experiència dels participants. En primer lloc, es farà per primera vegada la 5K júnior, divendres dia 3 de setembre. D’altra banda, les etapes es podran recórrer per parelles. “Aquesta modalitat dóna un plus de companyerisme i millora l’experiència”, ha indicat l’Arnau Cases, corredor de trail i en representació de La Sportiva.

La 5K, on podrà participar tothom, serà una mena de pròleg per a la cursa, on els corredors sortiran cada 30 segons i serà puntuable per la Copa d’Andorra i serà una prova nocturna que transcorrerà per les zones dels Vilars i Can Diumenge, a Escaldes-Engordany. Tindrà lloc el divendres, a les vuit de la tarda. Dissabte s’iniciarà la segona etapa, amb 29 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell. Aquesta acabarà a Sant Julià de Lòria, on també arrencarà la tercera i última etapa de la cursa. Diumenge els participants faran 33 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu, acabant, de nou, a Escaldes.

L’organització ha assegurat que la intenció per a l’any vinent és fer els canvis necessaris per poder arribar fins als 300 participants. Al 2020, tot i que hi havia menys nacionalitats, no hi va haver dificultats de participació, “pensem que la gent no va poder fer tantes vacances”. Però, aquest estiu, amb molta més llibertat de moviment, moltes de les persones amb les quals s’ha contactat no se sentien físicament preparades en una setmana per fer el recorregut.

Els comuns d’Escaldes-Engordany i de Sant Julià han sigut un dels principals organitzadors de la prova, donant el seu suport, ja que la cursa té lloc a ambdues parròquies. Des de l’organització han assegurat que, amb el recorregut es podran veure llocs que, per a persones de fora del país els són estranys i que, amb l’ampliació de les etapes, es comptarà amb més pernoctacions als hotels.

Comentaris

Trending