Classificació de l'FC Santa Coloma amb golejada i eliminació del Sant Julià a la tanda de penals

Els colomencs s'imposen per 4-0 al Mons Calpe i jugaran la segona eliminatòria de la Conference League on no hi seran els lauredians després d'empatar (1-1) a Malta

Puerto i Martínez celebren el segon gol.
Puerto i Martínez celebren el segon gol. FC SANTA COLOMA

L'FC Santa Coloma no ha tingut cap problema per superar el Mons Calpe de Gibraltar per 4-0 i classificar-se per a la segona ronda de la Conference League . En el partit d'anada, disputat la setmana passada, hi ha haver empat (1-1). El Sant Julià, per la seva part, ha caigut eliminat al camp del Gzira (1-1 i 0-0 a l'anada). Els lauredians han quedat fora a la tanda de penals (5-3) i Nimani ha fallat el primer.

El Santa Coloma només ha necessitat 16 minuts, els primers del partit per deixar sentenciat el partit i l'eliminatòria. López ha obert el marcador al minut 3 i Puerto ha fet el segon a l'11. Cisteró en transformar un penal, ha marcat el 3-0. Ja en el temps afegit, Ramos, a la sortida d'un còrner tret per Blanco, ha arrodonit la golejada. Els homes que entrena Álex Moya s'han mostrat molt superiors al seu adversari. És el resultat més ampli a favor d'un conjunt andorrà a la història de les competicions europes ja que fins aquest dijous era un 1-0.

A Malta, el Sant Julià ha quedat eliminat contra el Gzira a la tanda  de penals . Els lauredians s'han avançat en el marcador per mitjà de Gomis (m. 21). Els maltesos han empatat a l'inici de la segona part en una acció del brasiler Gabriel Mentz. A partir d'aquí el partit s'ha obert molt amb ocasions per als dos equips ja que necessitaven la victòria per seguir endavant a la competició.  Cal tenir en compte que aquesta temporada s'ha eliminat la norma del valor doble dels gols en camp contrari. Així, el matx se n'ha anat a la pròrroga amb una gran ocasió de desnivellar el marcador pels locals a càrrec de Jefferson al minut 113. No s'ha mogut el marcador i l'eliminatòria s'hagut de decidir als penals. Els maltesos han marcat els cinc mentre que els lauredians han desaprofitat el primer.

D'altra banda, l’Inter Escaldes, després de perdre a la fase preliminar de la Champions, debutarà a la Conference League contra el Teuta d'Albània.