L’FC Barcelona aixafa una bona actuació del MoraBanc

L’equip de Ibon Navarro ha començat la pretemporada aquest dimecres amb una derrota al Trofeu Vila d’Encamp davant els culés

Un temps mort del BC Morabanc durant el partit amistós
Un temps mort del BC Morabanc durant el partit amistós MORABANC

Primer partit de pretemporada i primera derrota pel BC MoraBanc Andorra. Encara que durant bona part del partit han estat per davant del marcador, amb una defensa fèrria i un bon ritme d’anotació -sobretot des de la línia de tres-, l’últim quart ha estat determinant per definir el resultat, ja que l’FC Barcelona ha remuntat una diferència d’onze punts i ha acabat guanyant 82-90.

El BC MoraBanc Andorra i el Barcelona Lassa han començat el partit amistós amb un bon ritme però moltes imprecisions, fet del tot normal tenint en compte els prop de dos mesos sense disputar cap partit. El primer quart se l’ha emportat l’equip local (19-18). Malgrat que ha començat amb un resultat en contra de 8-18, després de completar un parcial d’onze punts s’han posat per davant, demostrant que l’equip del Principat pot esdevenir com un conjunt tirador quan el partit es complica.

Els de Ibon Navarro s’han allunyat dels culés a base de tripes i una espectacular esmaixada -una de les jugades del partit- per part de Malik Dime

El segon quart ha arrencat amb la cistella de dos per part de Davies i l’intercanvi de punts ha continuat amb un MoraBanc agressiu en defensa i ràpid a la contra. De fet, Jeremy Senglin ha estat un mal de cap pels bases del Barça els primers minuts. En la mateixa línia que el quart anterior, els de Ibon Navarro s’han allunyat dels culés a base de tripes i una espectacular esmaixada -una de les jugades del partit- per part de Malik Dime, arribant fins al resultat de 39-29 quan faltaven tres minuts i finalitzant la primera part guanyant per 6 punts (41-35).

A la tornada del vestuari, ambdós equips han començat el joc amb força intensitat. Fins i tot Ibon Navarro, que afronta la seva tercera temporada, ha estat actiu a la banqueta i donant instruccions als seus jugadors. Tot i ser un amistós, quan havien transcorregut dos minuts i mig, el temperament de Mirotic i Babatunde han desembocat en un parell d’empentes anecdòtiques després d’un rebot que s’han quedat en amonestació verbal. Durant la segona part del quart, el Barça només s’ha pogut acostar al Morabanc mitjançant els tirs lliures, però Haukur Helgi Palsson i Sergi Garcia han abusat de la línia de tres per mantenir la distància. Això i les bones defenses han estat claus per finalitzar el tercer quart amb un avantatge d’onze punts (67-58).

La pressió alta ha portat als de Jasikevičius a remontar i ficar-se per davant quan faltaven sis minuts

L’últim quart s’ha despertat l’FC Barcelona. La pressió alta ha portat als de Jasikevičius a ficar-se per davant quan faltaven sis minuts, distanciant-se per quatre punts davant les pèrdues i les cistelles fallides del Morabanc i provocant l’empipament de Navarro. Així doncs, l’equip andorrà, que fins ara havia dominat el partit, s’ha vist contra les cordes als últims moments del duel. A tres minuts del final, els culés, ja guanyaven de nou punts. Cap recurs ha estat efectiu. Els llançaments i les passades errades dels jugadors del Morabanc, ja sense energia, feien córrer el temps cada vegada més depressa. A 34 segons, triple de Hannah i temps mort. No ha estat possible. El Barça, amb un espectacular últim quart, s’ha emportat la victòria de l’amistós per vuit punts (82-90).