L’FC Andorra tanca la primera volta amb un punt agredolç

Als tricolors els falta una mica d'empenta per tornar de Tenerife amb una victòria però es mantenen a la zona tranquil·la de la classificació i pendents de la lesió de Martí Vilà

Celebració del gol de Carlos Martínez.

L'FC Andorra ha tancat la primera volta de la lliga amb un empat al camp del Tenerife (1-1). Als tricolors els hi faltat una mica d'empenta per emportar-se els tres punts però es mantenen a la part tranquil·la de la classificació amb 29 punts. El dimecres hi ha partit de Copa al camp del Llevant i caldrà estar pendents de la lesió al genoll de Martí Vilà.

L'Andorra ha obert el marcador en la seva primera aproximació a l'àrea local, Ha estat després d'una bona acció de Martí Vilà i remat de cap de Carlos Martínez amb el seu cinquè gol de la temporada. Fins aleshores, els tricolors pràcticament no havien passat de mig camp per bé que els tinerfenys no havien tingut ocasions. Es podia repetir el guió del partit a Eivissa quan es va posar el marcador de cara molt aviat i es va acabar patint. Com és habitual la possessió era clarament de l'Andorra (78%) i les targetes grogues també amb tres amb només 26 minuts.

WhatsApp Image 2022 12 16 at 22.38.10
Germán Valera condueix la pilota entre diversos rivals.

Els homes d'Eder Sarabia dominaven i arribaven els primers xiulets a la graderia per part d'un espectadors que veien com el seu equip no reaccionava. De fet, ha estat en una jugada aïllada quan Elady Zorrilla ha fet un golàs per empatar. Ha superat Hevel i Alti per enviar la pilota a l'escaire. Els dos equips havien marcat en els seus únics xuts a porteria, un 100% d'efectivitat. Ha estat una primera part marcada per les interrupcions per lesions que han fet afegir sis minuts als 45 reglamentaris.

L'inici de la segona part ha portar un ensurt per a l'Andorra quan Sipsic ha rematat i ha hagut de salvar Alti sota pals. Poc després ho ha intentat Elady de cap i Nacho amb un xut que ha enviat Ratti a còrner. Apretava el Tenerife que ha tornat dels vestidors molt endollats i en set minuts havia forçat cinc còrners. En un quart d'hora els tricolors havien estat poc actius en atac i Sarabia ha mogut la banqueta donant entrada a Almpanis en el lloc de Jacobo per buscar més pólvora i més rapidesa. Els atacs eren lents i facilitaven la tasca defensiva local. Tot anava bé fins arribar el mig camp però a partir d'aquí s'alentia i faltava velocitat. Martí Vilà es retirava lesionat al genoll.

WhatsApp Image 2022 12 16 at 22.04.39
Carlos Martínez fa, de cap, el gol de l'Andorra.

Baixava la possessió per part andorrana i el Tenerife continuava apretant per bé que algun dels seus jugadors ja els començava a passar factura el cansament com amb Mo Dauda que va demanar el canvi en patir rampes a una cama.  L'empat semblava que ja li anava bé a l'equip tinerfeny que amb el pas dels minuts cada cop arriscava menys i el seu objectiu més que marcar, era no rebre un gol. I l'ha estat a punt d'encaixar amb un xut d'Almpanis que ha enviat a còrner Juan Soriano amb moltes dificultats perquè la pilota li ha botat just davant.

Sarabia donava entrada a Bundu, recuperat la seva lesió, i amb l'esperança que fos un revulsiu com en el partit contra el Lugo. Un empat no era un mal resultat per tancar l'any però suposava el quart partit sense guanyar i amb dos punts de 12 possibles. Per això, l'Andorra cremava les naus per continuar mirant cap a la part alta de la classificació encara que el Tenerife no havia dit la seva última paraula. Ho han intentat Garcés i Sipsic i els tricolors, sense pilota, ho passaven malament.

Camp: Heliodoro Rodríguez López. 8.697 espectadors.

TENERIFE (1): Juan Soriano; Mellot, Sergio González, Sipcic, Nacho (Javi Alonso 70'); Elady (Appiah 85'), José Ángel, Aitor Sanz (Buñuel 70'), Mo Dauda (Shashoua 77'); Iván Romero (Garcés 70'), i Enric Gallego.

FC ANDORRA (1):. Nico Ratti; Altimira, Alende (Marc Aguado 70'), Mika Mármol, Martí Vilà (Adri Vilanova 70'); Héctor (Bover 62'), Molina, Jandro; Valera (Bundu 84'), Carlos Martínez, i Jacobo González (Almpanis 62').

Àrbitre: Gálvez Rascón (Madrid). T.G.: Aitor Sanz, Nacho/ Martí Vilà, Jandro i Hevel.

Gols: 0-1,  Carlos Martínez (12’); 1-1, Elady (30').

SARABIA: "MARXEM AMB UN PUNT DE MALA LLET PERQUÈ PODÍEM HAVER GUANYAT"

L'entrenador de l'FC Andorra, Eder Sarabia ha reconegut que "quan millor teniem el partit hem fet dues o tres errades de pèrdues i de precipitació i els hem donat vida". El tècnic s'ha mostrat satisfet però amb un punt de "mala llet" perquè "quan ells estaven més cansats ens podíem haver emportar els tres punts". Ha qualificat de molt bona la primera volta i la cirereta al pastís podia haver estat la victòria aquí, en aquest estadi" Ha avançat que aquest dissabte se li faran proves mèdiques a Martí Vilà per saber l'abast de la lesió al genoll.