L’FC Andorra imposa el seu domini davant l’Atlètic d’Escaldes amb dos gols als minuts finals

En el primer amistós a la seva ‘nova casa’, dianes de Carlos Martínez i de Bover donen el triomf (2-0) als d’Eder Sarabia contra un conjunt de la Lliga Multisegur ben plantat damunt el rectangle de joc

L'FC Andorra ha rematat molt més a porta que l'Atlètic Escaldes.
L'FC Andorra ha rematat molt més a porta que l'Atlètic Escaldes. Toni Solanelles

La superioritat de recursos, el fet de poder canviar tot l’onze en una jornada dominical molt calorosa, i l’encert individual d’homes clau de l’FC Andorra com Carlos Martínez o Rubén Bover han estat decisius perquè el conjunt tricolor hagi aconseguit vèncer l’Atlètic Escaldes en el primer partit de la pretemporada dels d’Eder Sarabia que es juga en territori andorrà. El duel andorrà, entre l’equip de Primera RFEF i un dels aspirants al títol de la Lliga Multisegur andorrana ha estat prou equilibrat. I s’ha decidit, de fet, els darrers deu minuts d’enfrontament.

Dos gols ja ben entrat el segon temps, de fet, a les acaballes del duel -de Carlos Martínez amb el cap i deBover de falta directa- han donat el triomf al conjunt tricolor, que suma un nou enfrontament sense conèixer la derrota. Almenys durant el temps reglamentari. L’FC Andorra ha portat sempre la iniciativa davant un Atlètic Escaldes que mirava de recuperar pilotes i sortir a la contra, sense que hagi aconseguit mai inquietar seriosament la porteria que han defensat al llarg dels noranta minuts els tres porters de què disposa el conjunt de Sarabia. Tot i que a la primera part han tingut alguna opció, no excessivament clara, no ha estat fins al minut 80 de partit (35 de la segona part) quan els tricolors han imposat el seu domini en forma de gol. I a partir de llavors han sovintejat les ocasions de perill. Els escaldencs, amb tot, s’han mostrat molt ben plantats damunt el rectangle de joc.

Els primers minuts, deu o més, han estat de tempteig. L’Andorra duia la iniciativa. Però res de ressaltable. I l’Atlètic d’Escaldes no renunciava a pressionar de mig camp cap a dalt amb l’esperança de pescar alguna pilota i donar un ensurt a Josele. No seria fins al minut 16 de partit quan Josele, el porter escaldenc, ha passat les primeres penúries. Després d’un refús seu, Manu Nieto ha obligat Josele ha tornar-se a esforçar per allunyar la pilota de la zona de perill. Era un primer avís. Tímid, això sí.

x jugada3
Els compassos inicials han estat d'equilibri. Toni Solanelles

Fins llavors, els d’Eder Sarabia havien carregat el joc pel seu costat dret. Buscant tot sovint les habilitats de Thior. Però ha estat el seu extrem esquerre el que ha gaudit de les pilotes més perilloses. Perquè al minut 21 Josele ha hagut de tornar a intervenir amb encert. L’FC Andorra continuava marcant el ritme, amb Atlètic Escaldes a l’expectativa. Controlant el rival i mirant d’estirar-se si recuperava alguna bimba en la seva zona ofensiva.

El jugador escaldenc Matías ha hagut de ser substituït cinc minuts abans del descans amb una lesió al soli que podria ser de certa gravetat

La calor, l’alta temperatura de matí dominical d’agost, s’ha anat deixant sentir. Més un parell de jugades que han acabat amb homes escaldencs a terra. Fins i tot Matías ha hagut de ser substituït cinc minuts abans del descans, al qual s’ha arribat amb el marcador inalterable, amb una lesió al soli que podria ser de certa gravetat. Amb el 0-0 inicial i la sensació que costaria obrir la llauna. El decorat, però, ha semblat voler canviar només iniciar-se la segona part.

Sarabia ha canviat gairebé tot l’onze, que ha saltat a la gespa del Nacional amb energia renovada. I això s’ha deixat notar. Sergio Molina ha rematat sol de cap als dos minuts de la represa. Però el cop de cap ha anat de ple a les mans de Víctor, incorporat al terreny de joc. Un parell de minuts després ha estat el golejador tricolor Carlos Martínez que hauria pogut marcar. Però tampoc ho ha aconseguit. Era clar, però, que mentre l’FC Andorra cada cop s’acostava més a l’àrea rival i ho feia amb més vivesa, l’Atlètic Escaldes s’anava replegant. Això sí, es defensava amb ordre i encert.

x segon gol
La pilota al fons de la xarxa després del xut de Bover que ha significat el 2-0. Toni Solanelles

Fins que deu minuts abans del final del temps reglamentari, després d’una centrada de Marc Fernández, Carlos Martínez ha aconseguit connectar un cop de cap precís encara que aparentment inesperat i el seu remat ha acabat acaronant la xarxa de la porteria escaldenca. A partir de llavors, l’Andorra ha intensificat el seu domini, que s’ha vist premiat amb un excels xut de falta directa que Rubén Bover ha enviat a l’escaire per convertir-lo en el 2-0 que seria definitiu.

Els darrers minuts de partit i l’afegit, l’Atlètic Escaldes ha mirat d’estirar-se una mica. De deixar les posicions defensives i mirar de llançar algun que altre dard ofensiu. Bolívar, per exemple, ha mirat de rematar. Però sense posar en complicacions Guti, el tercer porter que defensava l’arc de l’FC Andorra. No hi ha hagut temps per a gaire cosa més. En certa manera, l'FC Andorra ha fet bons els pronòstics i ha aconseguit el triomf. En principi, entre un conjunt i altre hi ha certa diferència. Encara que sigui en pretemporada. I enmig de la calorada.

FC ANDORRA (2): Josele, Roger Riera, Marc Pedraza, Martí Riverola, Ruben Enri, Thior, Manu Nieto, Iván Gil, Eudald, Àlex Pastor, Cañete. També: Ratti, Guti, Altimira, Marc Aguado, Héctor Hevel, Carlos Martínez, Marc Fernández, Sergio Molina, Diego González, Martí Vilà i Rubén Bover.

ATLÈTIC ESCALDES (0): Àlex Ruiz, Adri, Xavi Viera, Aarón, Bolívar, Moi, Fabio, Nikola, Alfaiate, Abraham, Mati. També: Víctor López, Álex Sánchez, Pedro, Garrido, Juanma Miranda i Montano.

Àrbitre: Joan Guiu. Assistit per Marta San Juan i Alexis Terrazo. Targetes grogues: Roger Riera (FCA, min 17); Abraham (ACE, min 66). Sense expulsats.

Gols: 1-0. Carlos Martínez (min 80); Rubén Bover (min 88).