L’FC Andorra es planteja poder jugar també amb públic

Els tricolors seguiran l’evolució de la situació sanitari i el funcionament del protocol proposat pel MoraBanc si s’autoritzen els partits amb espectadors al pavelló aprofitant que fins al 25 d’octubre, dia del primer compromís a Prada de Moles

Una vista de l'actual Prada de Moles.
Una vista de l'actual Prada de Moles.

L’FC Andorra també es planteja, com ha fet el MoraBanc, demanar a Govern si és possible o no jugar els partits a Prada de Moles amb públic. Evidentment, seguint un curós protocol de seguretat que garanteixi que el risc de contagi amb el coronavirus és mínim. A favor del club tricolor juga el fet que el primer partit de lliga previst no serà fins al cap de setmana del 24 i el 25 d’octubre i, per tant, hi ha temps per veure com funciona tot si es fa algun partit a porta oberta a la ‘Bombonera’.

Els rectors de l’Andorra estan molt pendents de com evoluciona la petició formulada des del club de bàsquet a Govern. En concret, l’entitat ha presentat un protocol que ha de permetre comptar amb 600 espectadors en els partits que es disputin al pavelló. Per ara, seria en els partits de l’Eurocup, ja que l’organització, a diferència de l’ACB, sí que deixa llibertat d’elecció als equips. De fet, una primera possibilitat de fer el partit a portes obertes seria el 13 d’octubre, quan a Virtus de Bolonya ha de visitar el Principat.

Vista general de les graderies del pavelló.

Relacionat

El MoraBanc demana a Govern poder obrir el pavelló a 600 espectadors "quan es pugui"

Aquesta opció ha aixecat l’interès de l’Andorra, que també es planteja sondejar si la possibilitat de futbol amb espectadors seria possible, també en funció de quina posició acabi fixant la Federació Espanyola, organitzadora de la Segona B. Fonts del club han admès que l’opció està sobre la taula, però també es mostren prudents. Al cap i a la fi, encara falten quatre setmanes pel que ha de ser el primer partit de lliga a Prada de Moles: la visita de l’Espanyol B, prevista pel 25 d’octubre.

Aquest marge de temps permet veure com evoluciones els esdeveniments. Tant la mateixa situació sanitària com, si es dona el vistiplau als duels amb espectadors al pavelló de Govern, el funcionament del protocol. Per ara, la majoria d’amistosos de pretemporada jugats pels tricolors han estat sense públic, però hi ha equips de categories inferiors que sí que han permès l’entrada d’aficionats amb camp. Entre ells, la Muntanyesa en el duel que els va enfrontar amb els de Nacho Castro.

Sobre el tema s’ha pronunciat la ministra d’Esports, Sílvia Riva. Des del Govern s’ha remarcat que hi ha protocols dissenyats per aplicar-se amb taxes de reproducció més baixes que l’actual i que “es faran servir quan es consideri, conjuntament amb Salut i amb les federacions”.

Comentaris

Trending