L’Andorra jugarà al Nacional fins a poder-se traslladar al camp de la FAF i el VPC seguirà a Encamp

El preacord entre totes les parts que ara s’ha de plasmar en un conveni estableix que les seleccions de rugbi tornaran a l’estadi i, justament amb les de futbol, tindran prioritat en els horaris davant l’equip tricolor; el canvi de gespa es faria un cop es pugui fer el trasllat

Jugadors i tècnics de l'FC Andorra damunt la gespa de l'Estadi Nacional.
Jugadors i tècnics de l'FC Andorra damunt la gespa de l'Estadi Nacional. FC ANDORRA

El serial de l’Estadi Nacional està a punt de tancar-se. I ho faria amb la solució més lògica, la que des de fa setmanes es pregona des del Govern. Fonts de l’executiu han confirmat a Altaveu que l’acord està embastat perquè l’FC Andorra continuï a la instal·lació durant els primers mesos de la temporada vinent, al mateix temps que el VPC es manté a Prada de Moles. Qui sí que es traslladaria ja a Andorra la Vella seria la Federació de Rugbi. De fet, els partits de seleccions -tant de l’oval com de futbol- tindrien prioritat per sobre dels que juguin els tricolors, que tornarien a Encamp un cop estigués enllestit l’estadi de la FAF.

El preacord entre totes les parts que, ara, s’ha d’acabar de plasmar en un conveni, permetria solucionar l’atzucac que provocava la finalització de l’anterior, que marcava que aquest juliol l’ús del Nacional havia de retornar al rugbi. I això, de fet, també marcava que s’havia de canviar la gespa. Treure la natural i tornar a posar-ne d’artificial, homologada per la FIFA, però no pas vàlida per jugar a Primera RFEF per la normativa marcada des de la Federació Espanyola per a aquesta categoria. Això, per tant, deixava l’Andorra sense camp de cara a l’inici de temporada.

El VPC es mantindrà a Prada de Moles on caldrà fer diferents actuacions per adaptar la instal·lació a les exigències de la nova categoria, al mateix temps que aconsegueix el compromís de Govern per incrementar la subvenció que percep

Després de setmanes d’estires i arronses, la solució està al caure. El pacte marcat i que ara caldrà consignar per escrit en un document en el qual ja es treballa, segons les fonts consultades, afecta de forma diferent cada part. Pel que fa al club tricolor, aquest podrà continuar al Nacional, on no es canviarà, per ara, la gespa. Per la seva banda, el VPC estrenarà categoria a Prada de Moles. Això sí, el compromís és que a la instal·lació es faran les obres necessàries per adaptar-les a les exigències de la competició. A banda, Govern es compromet, de cara al futur, a estudiar increments en les subvencions que rep l’entitat.

Qui sí que deixarà Encamp i tornarà a l’Estadi Nacional és la Federació de Rugbi. Les seleccions de l’oval recuperaran aquest escenari. L’acord marcarà també que tant aquests combinats nacionals com els de futbol tindran preferència a l’hora de fixar els partits. L’Andorra, per tant, en cas de coincidència, haurà d’adaptar el seu horari a aquesta prioritat.

I per a quan el canvi de gespa? Doncs la idea no és pas esperar a l’estiu vinent -termini al qual dona marge el concurs encara obert per fer les obres. Es vol, de fet, tenir la nova superfície instal·lada de cara als Jocs dels Petits Estats que s’han de celebrar llavors. Per tant, els treballs es farien durant la temporada. Sempre, això sí, un cop l’Andorra disposi d’alternativa on jugar. És a dir, un cop estigui finalitzat l’estadi que la Federació de Futbol construeix a Encamp.

Llavors, es podria fer el trasllat i, per tant, l’Estadi Nacional quedaria lliure per fer l’actuació de substitució de l’actual herba natural per l’artificial, sempre, clar, en funció de les condicions climatològiques. Així doncs, segurament cap a finals d’hivern o primavera, sempre també tenint en compte els calendaris internacionals.

El que també s’ha deixat clar és que no hi haurà cap contraprestació econòmica entre Andorra i VPC. Això està descartat, més enllà de la que ja existeix, com per exemple per cobrir les pilotes (nombroses, tot s’ha de dir) que el rugbi perd a Prada de Moles perquè es van amb massa facilitat al riu. L’acord s’ha d’acabar de tancar per escrit en forma de conveni els pròxims dies però, ara sí, sembla força encarrilat.

Comentaris (9)

Trending