La FAM aposta per una Copa d’Andorra de curses de muntanya adaptada al coronavirus

L’entitat manté el calendari de set proves d’anys anteriors, retardant l’inici al 31 de desembre, i explica que cada cursa tindrà un protocol Covid específic, treballat i validat per Salut

Un instant de la presentació de la Park Piolets Copa d'Andorra. FAM

31 de gener. Aquesta és la data marcada al calendari per al tret de sortida de la dinovena edició de la Park Piolets Copa d’Andorra d’esquí de muntanya. La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) aposta per tirar endavant la competició, adaptant-la això sí a les exigències sanitàries obligades pel coronavirus. Cadascuna de les proves tindrà el seu protocol particular, que es treballarà amb Salut i que, probablement, obligarà a una reducció dels participants.

Així ho han explicat els responsables de l’entitat durant la presentació oficial de la Copa d’Andorra. Un primer canvi és el retard en l’inici. Tradicionalment, com recorda el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, començava a mitjans de desembre amb la Vertical del Pas de la Casa, que ara es trasllada al 23 de gener. Per tant, la primera prova es farà el pròxim dia 31, amb la 3 Fronteres Dynafit-Grandvalira, amb l’ascens al Pic de Montmalús.

El tret de sortida es donarà el 31 de desembre amb la celebració de la 3 Fronteres Dynafit-Grandvalira, amb l’ascens al Pic de Montmalús

Posteriorment, es disputaran la Cronoescalada Nocturan Grandvalira (6 de febrer), l’Sportiva Andorra Skimo (20 de febrer), la BancSabadell Skimo (21 de febrer), la Travessa Ransol-Serrera (3 d’abril) i la Font Blanca (4 d’abril). Amb aquestes dues darreres proves es tancarà el campionat. En total, per tant, set curses, les mateixes de l’any passat malgrat la Covid-19.

“Federacions i clubs creiem que l’esport té la seva importància per a la societat i també ajuda a motivar els esportistes, que ens ho demanen”, ha explicat Ferrari, tot recordant que altres modalitats també han recuperat una certa normalitat: “es fan curses i altres proves i el futbol també es juga”. Per tant, les de muntanya “també han de continuar vives”. Això sí, “fent-ho bé i responent a les exigències sanitàries”.

Per això, “cada prova tindrà el seu protocol específic Covid-19 treballat amb Salut, que l’haurà de validar”. Un dels punts que caldrà acordar, ha avançat Ferrari, serà el nombre de participants així com altres aspectes com la forma de fer la sortida. El que queda clar és que tots els actes complementaris es reduiran al màxim. “Ens centrarem a fer la competició”, ha afirmat.

Des de la FAM s’entén que el repte d’aquesta temporada “canvia una mica”. En anteriors edicions, es buscava incrementar el nombre de participants en les proves. Ara, “ens marquem la fita de fer les coses bé i de donar la seguretat màxima a les persones que hi participen”. Des de l’entitat es defensa que en un moment com l’actual, “les activitats esportives, tant d’alt nivell com amateurs, són importants; en una situació tan difícil donen una visió que la vida continua”.

Etiquetes: