La FAF continuarà sense permetre públic als partits de futbol per manca d’espai a les grades

Les autoritats esportives han autoritzat les competicions esportives a poder omplir el 40% de l’aforament en espais oberts i el 20% quan el recinte sigui tancat

Els suplents ocupen bona part de la graderia.
Els suplents ocupen bona part de la graderia. FAF

Els partits de la Lliga Multisegur, la Lliga Unida i la Copa Constitució de futbol de moment continuaran disputant-se sense aficionats. Passarà el mateix amb els de la Lliga Viatges Pantours de futbol sala i les competicions de base. Malgrat que les autoritats sanitàries permeten un 40% d’aforament en espais oberts i un 20% en recintes tancats, la Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha decidit continuar sense permetre l'entrada de públic a les competicions que organitza, prioritzant així la seguretat sanitària.

Malgrat que “el desig de tots és el de tornar a la normalitat”, el fet que en cada partit les banquetes dels dos equips ocupin gran part de les graderies -per tal de mantenir la distància de seguretat entre ells- que confronten amb les zones de tribuna a les instal·lacions de la FAF, “impossibilita oferir més espai per donar cabuda als espectadors mantenint les distàncies; en definitiva, no es podria garantir la seguretat sanitària dels assistents”. La decisió es pren “per una temporalitat indefinida i pot variar en funció de com avanci la pandèmia les pròximes setmanes/mesos”.

Quant a les competicions de base, la secretaria d’Estat d’Esports ha comunicat, degut a que els jugadors nascuts els 2010, 2011 i 2012 no passen cribratge escolar, tampoc poden passar cribratge esportiu i per aquest motiu han de jugar amb mascareta obligatòriament. Això significa que les categories benjamí i aleví han de disputar els seus partits amb la protecció facial posada.

Etiquetes

Comentaris

Trending