L'exhibició de Clevin Hannah no evita la derrota contra un València amb moltes baixes

El base anota 33 punts en un partit on el MoraBanc ha tingut opcions fins al darrer segon però no ha pogut sumar la tercera victòria consecutiva

Miller-McIntyre s'escapa del marcatge de Ferrando en el partit d'aquest dissabte. ACB MARTIN IMATGE

El MoraBanc Andorra ha perdut contra el València Bàsquet per 75-76 en partit marcat per l'exhibició de Clevin Hannah i per les baixes de l'equip visitant. Els tricolors no han pogut sumar la tercera victòria consecutiva després de les aconseguides contra el Granca i la Penya.

La sortida d’un València amb baixes importants ha estat un tsunami ofensiu i en els sis primers minuts ho han encistellat tot (11-20) amb 6 punts anotats per Hermannsson. Ibon Navarro ha demanat temps mort.

Les instruccions han servit perquè els seus homes fossin més intensos en defensa però el MoraBanc no estava còmode sobre la pista i els triples, una de les seves millors armes no entraven (1 de 6) com tampoc les personals. La baixa de Mekel feia que Miller-McIntyre assumís la direcció de joc per donar descans a Hannah i que Artega sortís per assegurar uns rebots que estaven del costat valencià (6 a 12) amb moltes segones oportunitats pels homes de Joan Peñarroya que tornava a Andorra.

Miller-McIntyre iniciava de manera espectacular el segon quart i el tir de tres del València no entrava, cosa que si succeïa a l’altra cistella amb un triple de Morgan, i el MoraBanc aconseguia  un parcial de 9-1 amb Peñarroya obligat a aturar la sortida fulgurant dels tricolors (22-24) amb un temps mort. Els valencians ja no anotaven tan fàcilment. De fet els hi ha costat més de dos minuts anotar i de tirs lliures (24-26),

L'encert del València del primer quart s'ha esvaït en el segon

La poca rotació de banqueta es notava perquè el MoraBanc havia anotat 13 punts per 3 el València. En un costat Miller-McIntyre assumia el lideratge i a l’altre era Hermannsson. Només els hi faltava als de casa posar-se per davant en el marcador malgrat que Miller-McIntyre era imparable i calia recórrer a les personals. La diferència aconseguida en els primers deu minuts mantenia per davant els visitants. A diferència del primer quart, el MoraBanc havia imposat el seu ritme, s’havien equilibrat els rebots i l’encert del València de triples havia desaparegut tot i que els seus adversaris no estaven molt més encertats (3 de 11). Els dos equips se n’anaven al vestidor amb un 36-39 i tot obert.

Enmig del caos del tercer quart ha sorgit un imperial Hannah

Les baixes i les molèsties d’alguns jugadors que tot i estar a la banqueta no estaven en condicions de sortir a la pista podien fer que la segona part es fes molt llarga per un València que, com comentava Peñarroya té un gran instint de supervivència. Ho va demostrar a l’anterior jornada a Burgos i ho ha demostrat a l’inici del tercer quart amb Dimitrijevic i un parcial de 0-6 (36-45). El MoraBanc reaccionava amb 8 punts seguits per cap dels valencians (44-45) i Peñarroya que havia de demanar temps mort i que seria sancionat amb una tècnica per protestar una decisió arbitral. Morgan aconseguia posar per primer cop per davant al seu equip (47-45) en una fase de joc caracteritzat per la precipitació i les errades en els tirs.  Enmig aquest caos ha sorgit un imperial Clevin Hannah per posar les coses en el seu lloc i arribat als 20 punts i un 20 de valoració per tancar el quart amb 55-55. Al darrer, el València començava anotant de tres i es posava en defensa en zona. En atac, Dimitrijevic marcava el tempo del joc i anotava contribuint a un parcial preocupant de 0-10 (55-62). Tornava Hannah a pista en substitucio de Miller-McIntyre.

En més de quatre minuts, el MoraBanc no havia anotat i l'equip que, en teoria, havia d'arribar més fresc a la recta final era el que estava més espès. Un triple de Morgan trencava la sequera (58-66). Hannah tornava a posar el seu equip en el partit amb cinc punts seguits i el MoraBanc quatre per sota (67-71) a falta de dos minuts. Una antiesportiva i un triple de Clevin Hannah posaven per davant als tricolors (72-71) a manca de 49 segons per al final. Un nou triple del base (33 punts, 26 a la segona part) suposava el 75-74 amb 18 segons per jugar. Dimitrijevic encistallava a manca de cinc segons (75-76). L'últim atac i amb ell l'oportunitat de guanyar era per als homes d'Ibon Navarro que no han pogut llençar a cistella.

MORABANC ANDORRA (75): Hannah 33, Noua 2, Crawford 7, Paulí, Olumuyiwa 5 -cinc inicial-, Miller-McIntyre 8, Diagne, Morgan 11, Jelinek 7, Arteaga, i Nakic 2. 8 de 11 tirs lliures; 20 de 30 tirs de dos; 9 de 30 triples. 32 rebots, 9 ofensius. 16 faltes personals.

VALÈNCIA BÀSQUET (76): Hermannsson 20, López-Arostegui 3, Labeyrie 10, Jiménez 10, Rivero 16 -cinc inicial-, Puerto 3, Dimitrijevic 14, Pradilla, Ferrando, i Bressan. 11 de 15 tirs lliures; 22 de 44 de dos; 7 de 20 triples. 35 rebots, 13 ofensius. 16 faltes personals-

Àrbitres: García, Caballero i Lucas.

Parcials: 17-24, 19-15, 19-16, 20-21