Estrena agredolça d’un MoraBanc que força la pròrroga però perd un partit boig (102-98)

L’‘andalús’ Carrington lidera el Betis al temps extra d’un enfrontament amb molts canvis de domini i que ha acabat vencent qui ha fet algun error menys

Carrington penetra a cistella per anotar un dels seus bàsquets decisius.
Carrington penetra a cistella per anotar un dels seus bàsquets decisius. f. santiago / acb photo

De la bogeria del triple de Clevin Hannah que ha servit per forçar la pròrroga al final dels 40 minuts reglamentaris a acabar perdent un partit boig. De canvi constant d’alternatives. D’alts i baixos dels uns i dels altres. Però amb un Betis que ni després de veure com el MoraBanc li remuntava 15 punts no s’ha enfonsat mai. I amb Carrington d’estilet en el temps extra, els sevillans han acabat vencent. De poc ha servit guanyar-se el dret de disposar de cinc minuts més. Els d’Ibon Navarro han acabat sucumbint en un final igualat.

Final igualat i enfrontament de ratxes. Ara dominaven els andalusos, ara eren els andorrans que s’endollaven i semblaven voler-s’ho menjar tot. Tot i els molts bons números de Hannah, Miller-McIntyre, Noua o Tunde, l’excessiva irregularitat dels de la Baixada del Molí els ha acabat passant factura en un tram final igualat. Un cop ha estat possible no rendir-se. Però a la segona, els triples locals i una ulterior pèrdua de pilota ha estat decisiva.

El partit ha començat amb un ritme molt alt. Especialment ofensivament parlant. Ara anotaven uns, ara ho feien els altres. La igualtat s’anava mantenint. Fins que els andorrans han imposat el seu ritme i han aconseguit obrir un primer forat (14-19) que ha obligat Joan Plaza a demanar un temps mort. L’aturada ha funcionat per als sevillans, que han aconseguit en un tres i no res un parcial de 9 a 0. Ha estat crucial en la remuntada protagonitzada pel Betis l’ex-MoraBanc Beqa Burjanadze.

RS387585 FSG 2549
Hannah ha anotat el triple que ha forçat la pròrroga.

Ha estat el georgià qui ha agafat el lideratge anotador dels andalusos després que, a l’inici, fos Todorovic qui portés les regnes anotadores dels locals. I amb Burjanadze d’estilet, el Betis ha arribat al final del primer quart amb quatre punts de marge (26-22). El domini sevillà ha continuat en reiniciar-se el joc. Però el MoraBanc ha començat a pujar el nivell de la seva defensa i amb l’entrada del temporer Víctor Arteaga la situació ha canviat i els d’Ibon Navarro han començat a retallar diferències. I no només això: tota una colla d’encerts han fet passar al davant els tricolors.

Un parcial de 0-8 ha deixat el marcador en 33-36. Però el joc anava a ratxes. Pels uns i pels altres. I si el MoraBanc s’havia plantat bé en defensa, ara començava a perdre pilotes en atac i, a més, Marko Todorovic superava una vegada rere l’altra la defensa andorrana. Guanyava la partida a Moussa Diagne. I així s’ha anat obrint forat pel cantó local abans del descans (46-38). I la represa encara ha estat pitjor. Pitjor per als de la Baixada del Molí, és clar. A base de triples i d’un clar domini, el Betis s’ha disparat. Era amo i senyor del matx.

Entre Brown i Carrington, els andalusos han anat fent créixer el marge al seu favor. I s’han plantat a l’equador del tercer quart amb quinze punts de distància (61-46). Ibon Navarro no se’n sabia avenir. Algunes de les badades dels seus homes semblaven incomprensibles, intolerables, fins i tot. Però el partit estava boig. I després d’un bàsquet de Drew Crawford, Miller-McIntyre ha assumit galons en el bàndol groc de l’Andorra i el MoraBanc s’ha enlairat de manera espectacular. Un parcial de 3-18 ha portat un empat en el marcador que semblava impossible ben pocs minuts abans (64-64).

RS387498 FSG 1621
Codi Miller-McIntyre, defensat per Pepe Pozas, ha estat un dels estilets andorrans.

Només un tir lliure de Todorovic ha fet que el Betis es mantingués al davant al final del tercer quart. El serbi semblava tornar a fer de les seves en iniciar-se el darrer període. De seguida els andalusos han agafat un petit marge de sis punts. Però gràcies a l’impuls de Paulí i a alguna bona acció de Noua s’han tornat a equilibrar les forces (72-72). Una tècnica assenyalada al local Evans ha permès als andorrans, gràcies a un tir lliure de Hannah i a un bàsquet de Codi Miller-McIntyre passar al davant després de molta estona. De molts minuts (75-77).

Tunde s’ha afegit a l’encert andorrà i ha obert el forat (75-81) per al gaudi d’Ibon Navarro. Però era poc marge i en bàsquet quedava encara molt temps per cantar victòria. Burjanadze ha tornat a aparèixer en escena per tornar a equilibrar, més encara, el matx (81-83). Bertans ha tornat el Betis davant i a partir de llavors, amb 41 segons de partit, el que semblava ben encaminat per als d’Ibon Navarro, s’ha torçat. Cert que ha estat molt discutida una acció sobre Miller-McIntyre que el tècnic tricolor ha reclamat com a falta. Tampoc després del rebot Crawford ha encertat.

I entre Burjanadze i Bertans, des del tir lliure, han lligat el que semblava triomf per als sevillans. Quedaven un parell de segons quan l’ala-pivot havia deixat un 90-87 en el marcador que des de molt lluny un triplàs de Hannah s’ha encarregat d’igualar per enviar el matx a la pròrroga. El temps extra ha estat una guerra de les de debò. Tunde ha anotat un dels dos tirs lliures que ha tingut per començar. I després hi ha hagut una petita batalla de triples entre Carrington i Hannah per tal que tot continués equilibrat (95-94).

RS387507 FSG 0416
Nakic llança a cistella entre diversos rivals.

Miller-McIntyre, al límit d’una possessió, ha aconseguit posar de nou el MoraBanc al davant (95-96). Tornava l’etapa dels tirs lliures. Ara Carrington, ara Miller-McIntyre. Però Carrington des de més enllà del 6,75 i una pèrdua de pilota que ha aprofitat Brown per esmaixar-la han sentenciat el MoraBanc (102-98). Boig. El partit era boig i en finals ajustats, els andorrans tornaven a claudicar. Allò de que qui força la pròrroga té un plus per arribar amb més força no ha donat resultat. El poliesportiu San Pablo de Sevilla continua sent un escenari poc propici.FITXA TÈCNICA

COOSUR BETIS (102): Carrington 22, Almazán, Evans 1, Todorovic 20, Brown 18 -cinc inicial-, Pozas 5, Agbelese 2, Bertans 17, Burjanadze 17, Bleijenbergh i Spires. 21 de 26 tirs lliures; 24 de 38 llançaments lliures; 11 de 32 triples; 43 rebots (33+10). Eliminat: Todorovic

MORABANC ANDORRA (98): Hannah 19, Miller-McIntyre 17, Nakic 6, Noua 19, Diagne 4 -cinc inicial-, Tunde 13, Crawford 2, Garcia 3, Paulí 8, Morgan 3, Arteaga 4. Eliminat: Paulí

Àrbitres: Calatrava, Castillo, Sánchez
Parcials: 26-22; 46-38; 65-64; 90-90; 102-98 

Comentaris

Trending