Els equips nacionals d’esquí ultimen la preparació amb estades a Suècia

El grup femení ha treballat durant dues setmanes l’eslalom a l’estació de Kabdalis, on també ha estat el masculí, que ara es tresllada a Gallivare per centrar-se al gegant

Els equips de la FAE.
Els equips de la FAE.

Els equips nacionals d’esquí han estat entrenant les darreres setmanes a Suècia per afrontar la recta final de la preparació de cara al cada cop més proper inici de la competició. Mentre Mireia Gutiérrez i Carla Mijares tornen ja cap al Principat, el grup masculí continuaran al país nòrdic fins al proper dia 16.

Així, l’equip de tècnica femení ha estat entrenant a l’estació de Kabdalis des del passat 21 d’octubre. Han pogut entrenar amb l’eslàlom i fer preparació amb unes condicions de temps canviants i, en ocasions, difícils en trobar-se amb temperatures massa altes. Al final, segons s’ha assegurat des de la FAE, l’última setmana va ser molt profitosa, i el treball establert s’ha pogut completar. A més, l’expedició andorrana ha coincidit amb els equips de Copa del Món de Noruega o Suècia, la qual cosa ha millorat la qualitat de les sessions.

Per la seva banda, el grup masculí, amb Joan Verdú, Àlex Rius, Àxel Esteve, Xavi Cornella, Bartumeu Gabriel i Ty Acosta, també ha estat a Kabdalis, en aquest cas des del dia 1, centrant-se a la disciplina d’eslàlom. Ara l’expedició viatja a Gallivare, més al nord de Suècia, on estaran fins al dia 16 per entrenar la participació en el gegant.

Per altra part, l’equip de velocitat, tant masculí com femení, amb Mati Vargas, Kevin Courrieu i  Cande Moreno, es troba a Saas Fee (Suïssa), en una estada de 15 dies, amb bones condicions de neu que estan aprofitant.

El director d’esquí alpí de la FAE, Max Tissot, ha lamentat que, pel que fa a l’equip femení, les dificultats dels primers dies “va afectar la qualitat dels entrenaments, amb dies que no es va poder esquiar”. Tot i això, ha valorat que “l’última setmana va ser molt bona, ja que les condicions van millorar”. Pel que fa als homes, ha indicat que els primers dies de preparació a Suècia “han sigut prou bons, amb entrenaments exigents, gens fàcils, però hem fet una bona feina”.

Etiquetes

Comentaris

Trending