Un equip de natació suís i un campió olímpic de triatló entrenen al Pas de la Casa

L’estada de deus nedadors i de Jan Frodeno consolida la parròquia com a destí d’estades esportives, segons s’ha volgut destacar des del comú

L'equip de natació amb el conseller Xavier Fernández.
L'equip de natació amb el conseller Xavier Fernández. COMU ENCAMP

El Pas de la Casa en particular i la parròquia d’Encamp en general continuen consolidant-se com a lloc d’estades esportives. Aquesta setmana, un equip de natació suís ha iniciat els entrenaments a la piscina de la població fronterera. Al mateix centre hi treballa el triatleta Jan Frodeno, campió olímpic i tres vegades guanaydor del mundial de l’Ironman.

Aquests dies, una expedició del Schwimmclub Aarefisch, provinent de la ciutat d'Aarau, es troba al Pas per fer aquesta concentració. En total, deu nedadors entre 15 i 21 anys. Hi tornaran d’aquí a uns mesos, a l’octubre. Es vol aprofitar, segons el seu entrenador, Dirk Thölking, per “treballar els entrenaments en alçada”.

El conseller d’Esports del comú, Xavier Fernández, ha volgut rebre els membres de l’equip. Al mateix temps, ha destacat que “l’aposta pel turisme esportiu dona els seus fruits, i aquest és un exemple, ja que l'equip ha vingut recomanat per la valoració positiva d’un altre grup que va estar al Pas durant el mes de juny passat”. També ha indicat que “treballem perquè ens visitin delegacions esportives internacionals, però sobretot perquè la seva estada sigui de qualitat, i per tant, no només vulguin tornar sinó que recomanin la nostra parròquia i les instal·lacions esportives”.

Al centre esportiu del Pas, els nedadors suïssos coincideixen amb el triatleta campió olímpic i del món d'Ironman Jan Frodomo. L’esportita ha destacat “les facilitats i l’acollida” a banda de poder fer entrenament a més de 2.400 metres d’alçada.

Comentaris

Trending