Encamp estrena el proper diumenge la temporada de curses de muntanya post-Covid

Per raons de seguretat, l’OTSO Travessa, que es presenta en tres formats -6, 11 i 21 quilòmetres- i que havia triplicat el nombre d’inscrits, es limita a 300 participants

Presentació OTSO Travessa Encamp 2020. 37a edicio
Presentació OTSO Travessa Encamp 2020. 37a edicio

Encamp estrena aquest proper diumenge la temporada estival de les curses de muntanya al Principat, i una de les primeres a tota la regió pirinenca. Més encara, estrena l’era postCovid amb l’OTSO Travessa, que arriba a la seva 37a edició. La cursa que comptarà amb tres modalitats ha triplicat els inscrits de l’any passat i per motius de seguretat s’han tancat les inscripcions a 300 participants. Els atletes Pau Capell i Sabrina Solana han exercit de padrins en la presentació de la prova.

 

El conseller de Joventut i Esports del comú d’Encamp, Xavier Fernàndez, ha explicat  que “l’avançament de la cursa ha fet que sigui un esdeveniment més atractiu, i alhora  un repte important a nivell organitzatiu per garantir les mesures sanitàries pel coronavirus per seguir donant una imatge de país segur”, “com a  Vila Europea de l’Esport 2020 i d’acord amb les mesures del pla de xoc volem contribuir des de l’àmbit esportiu a la dinamització de la parròquia i del país”.

Les mesures de seguretat enfront el coronavirus marcaran els tres recorreguts de la prova, amb sortides individuals, distància o us de la mascareta quan no es pugui garantir la distància

El conseller també ha explicat que la cursa té una vessant solidària ja que 1 euro de cada inscripció es donarà a UNICEF Andorra. Fernàndez ha agraït als tècnics comunals les tasques d’organització i la feina realitzada per part de OTSO Sports amb qui es va signar un conveni per l’organització de l’esdeveniment a principis d’any. També ha agraït a la Federació Andorrana de Muntanyisme la seva col·laboració i finalment l’agraïment a tots els participants i “a Pau Capell i Sabrina Solana per acompanyar-nos a la presentació”.

El director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Carlo Ferrari, ha indicat quines són les mesures de seguretat que s’hauran de prendre de cara a l’esdeveniment com per exemple sortides individuals, distància, gel hidroalcohòlic, l’ús obligatori de la mascareta en qualsevol moment que no es pugui garantir la distància de seguretat,  els acompanyants no podran estar a la zona de sortida i arribada i es recomana seguir la cursa al llarg del recorregut, en els punts d’avituallament no hi haurà autoservei,... i ha fet referència a la participació de l’equip nacional de curses de muntanya i ha agraït el suport de patrocinadors i organitzadors.

La directora de la cursa alhora que integrant d’OTSO Sport, Liliana Ochoa, s’ha centrat en explicar els recorreguts de la cursa, emfatitzant en el fet que els recorreguts permeten gaudir d’un paisatge immillorable sortint i arribant al centre d’Encamp.  La cursa d’enguany compta amb nous recorreguts consultables al web del Comú a través dels tracks de wikiloc. La cursa de 6 quilòmetres, de caràcter  més popular, està pensada per persones amb poca experiència en curses de muntanya,  la mitjana de 11 quilòmetres és també puntuable, per la categoria cadets, per la Multissegur Assegurances Copa d’Andorra i la de 21 quilòmetres és puntuable per la categoria absoluta.

Els dorsals s’hauran de recollir obligatòriament el dissabte 18 de juliol des de les 13 hores del migdia fins a les 20 hores la Plaça dels Arínsols on estarà situat el Village

Els dorsals s’hauran de recollir obligatòriament el dissabte 18 de juliol des de les 13 hores del migdia fins a les 20 hores la Plaça dels Arínsols on estarà situat el Village que estarà obert des de dissabte a la tarda, on hi haurà un sessió musical de DJ Kurt Keisz, Presentació per als atletes i briefing i a les 18:30 h una actuació musical de Els Pali, així com un Pasta Party i alguns stands de material esportiu.

La presentació de l’edició d’enguany de la cursa ha comptat també amb la presència de dos convidats d’excepció, el resident Pau Capell, campió de la darrera edició de la Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB) i primer classificat de la Ultra Trail World Tour (UTWT) per dos anys consecutius, 2018 i 2019, i l’andorrana Sabrina Solana, Top 10 a la TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie) de la UTMB. Ambdós han manifestat la seva satisfacció per poder retonar a la competició esportiva amb la participació en aquesta edició de la Travessa i celebren que esdeveniments d’aquestes característiques es puguin tornar a dur a terme complint amb totes les mesures de seguretat per als participants.

Comentaris (2)

Trending