Una empresa independent controlarà les apostes que es facin als partits organitzats per la FAF

La federació arriba a un acord per tres anys amb Sportradar per “monitoritzar” el joc que hi hagi entorn les competicions nacionals i assegurar-ne “la transparència i la legalitat”

Andreas Krannich, d'Sportradar. durant la signatura de l'acord.
Andreas Krannich, d'Sportradar. durant la signatura de l'acord.

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha arribat a un acord amb l’empresa Sportradar perquè aquesta s’encarregui de la gestió de les dades que generin les competicions nacionals i fer el seguiment de les apostes que es facin a través de les diferents empreses del sector. Des de l’entitat s’assegura que el pacte, que s’allargarà fins desembre del 2023, permetrà que tot sigui “més transparent i legal”. Entre altres, si detecta moviments sospitosos en algun partit, informarà de la situació.

L’acord ha estat signat aquest dimecres pel president de la FAF, Fèlix Álvarez, i el director de Serveis d’Integritat de l’empresa, Andreas Krannich. Tindrà una durada de tres anys. És a dir, fins a finals del 2023. Des de l’entitat s’ha volgut destacar el fet que Sportradar treballa amb importants lligues de tot el món i, de fet, amb la mateixa UEFA.

Segons s’ha indicat des de la federació, l’empresa s’encarregarà de “monitoritzar les apostes de tots els partits les categories sènior de futbol, garantint el joc net”. Així, també gestionarà les dades que generin les diferents competicions (lliga de Primera i Segona, Copa i Supercopa), de les quals serà la proveïdora per a les diferents cases de joc.

A banda, en cas de detectar alguna sospita en alguns dels duels, farà un informe per alertar de les mateixes i que es prenguin, si es considera oportú, les mesures escaients. La federació pagarà per aquest servei, però no s'ha volgut indicar quin serà el cost.

Etiquetes

Comentaris

Trending