“El mèrit en aquesta muntanya realment és aconseguir baixar”

Stefi Troguet va aconseguir dissabte a la nit, hora andorrana, completar el descens des del cim del K2, on va arribar dijous sense oxigen, fins al camp base

P

P.C

Comentaris

Stefi Troguet, a l'esquerra, en plena ascensió a un pic anterior.
Stefi Troguet, a l'esquerra, en plena ascensió a un pic anterior.

L’alpinista andorrana Stefi Troguet ha completat el descens del cim del K2 a l’Himàlaia. Ha estat una travessia dura, tant de pujada com de baixada, però l’èxit en l’expedició és indiscutible. Ha tingut moments força complicats, i l’arribada fins al camp base s’ha vist envoltada de situacions que, assegura, han estat perilloses. Ara, es dóna un temps per assimilar la fita i posar el punt de mira en el pròxim objectiu, que és l’ascens al Broad Peak.

“El mèrit en aquesta muntanya realment és aconseguir baixar”, afirmava Troguet aquest dissabte a la nit, hora andorrana, quan va poder establir connexió. Un cop al cim, on havia arribat sense oxigen, se li plantejava el nou repte, que era el descens. Contrari al que es pot pensar, ha estat una travessia igual de dura que la pujada, o fins i tot més. Troguet ha explicat que hi havia una gran quantitat de roques soltes, que cauen i que és “molt perillós, crec que vaig tenir més por en la baixada que en la pujada”.

Stefi Troguet al cim del Nanga Parbat, un altre 8.000 coronat sense oxícen.

Relacionat

Stefi Troguet corona el K2 sense oxigen

Malgrat això, durant l’ascens també va tenir moments complicats, decisius. On es va plantejar si era prudent continuar, “perquè al final el més important és tornar”. D’aquesta manera, Troguet conta que, en cert punt durant l’atac al cim, “m’adormia, em queia tota l’estona perquè tenia molta son, i no volia asseure’m, descansar, adormir-me i no despertar-me”. El seu xerpa, en aquest punt, va ser crucial. Va parar, va menjar i va comprovar que únicament era una manca d’energia, i va poder continuar fins a dalt de tot.

Troguet està força contenta, molt satisfeta, “encara he de processar-ho i ser conscient del que ha passat aquests dies, és un somni fet realitat”. L’alpinista ha reconegut la importància dels sponsors en aquest ascens. Després de recuperar-se d’aquesta expedició, l’andorrana intentarà superar-se un cop més. En aquesta ocasió serà al Broad Peak, també de més de 8.000 metres.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending