Stefi Troguet corona el K2 sense oxigen

L’alpinista andorrana ha arribat fins al capdamunt de la muntanya de l’Himàlaia, de 8.611 metres d’altitud, en el marc de l’expedició amb la Fundació de Nimsday Purja

Stefi Troguet al cim del Nanga Parbat, un altre 8.000 coronat sense oxícen.
Stefi Troguet al cim del Nanga Parbat, un altre 8.000 coronat sense oxícen.

Stefi Troguet ha complert la primer part del doble repte marcat aquest estiu. L’alpinista andorrana ha fet aquesta matinada el cim del K2 a l’Himàlaia, com ella mateixa ha volgut anunciar a través de les xarxes socials. Ho ha fet de la mà de l’equip que lidera Nimsday Purja. En les pròximes setmanes, encara queda la segona part de l’expedició: l’ascens al Broad Peak, un altre 8.000.

Aquest dijous, pels volts de les set de la tarda hora andorrana, Troguet havia avisat que “era l’hora del K2”. El missatge ja el feia des del campament 4, el darrer abans del cim. Per tant, iniciava l’assalt al pic. Pels volts de les vuit del matí, ha confirmat l’èxit de l’escalada. “No m’ho puc creure. Estic al top del K2 sense oxigen”, ha explicat.

L’alpinista, que té el suport en aquesta expedició doble de la fundació que lidera Nimsday Purja, l’home que va pujar els catorze 8.000 del planeta en menys de set mesos sense oxigen. Aquesta col·laboració ha estat clau en l’èxit de la primera part del repte estiuenc de l’encampadana, que ha admès que ha estat “la cosa més difícil que mai he fet”.

Troguet, doncs, ha arribat fins al punt més alt del K2: 8.611 metres. Aquest cim se suma els ja coronats en altres expedicions per l’andorrana: el Nanga Parbat i el Manaslu. Aquest estiu, però, encara li queda feina, ja que, ara, intentarà fer un altre pic de més de 8.000 metres, el Broad Peak, de 8.061. De fet, inicialment el pla era intentar primer aquesta muntanya, però la finestra de bon temps que es preveia al K2 va fer canviar l’ordre.

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending