Dolça estrena del MoraBanc a la Leb Or

Els del Principat vencen el Tau Castelló per 73-81 en un partit en el qual han anat de menys a més per acabar sent dominadors

Czerapowicz, Maric i Andric en una jugada.
Czerapowicz, Maric i Andric en una jugada. TAU Castelló

Un inici lent i amb certa falta de confiança s’ha convertit en una estrena més que dolça per al nou MoraBanc, que ha demostrat el seu objectiu des d’aquesta primera jornada a la Leb Or. Els tricolors, amb alguns noms destacats, com Marin Maric, han aconseguit remuntar, amb molt d’èxit, un marcador que els ha jugat en contra en un principi. El partit ha comptat amb alguns errors que s’hauran de treballar de cara a pròxims encontres, però també amb situacions dolces que fan mantenir l’esperança en les jornades que vindran. Finalment, el MoraBanc s’ha imposat per 73-81.

El partit ha començat amb un intercanvi de cops entre ambdós conjunts des de la línia exteriors. Andric ha igualat el marcador 3-3 convertint-se en el primer anotador del MoraBanc de la Leb Or aquesta temporada. Tot i això, moltes errades, sobretot, en les finalitzacions per part dels locals, com dels tricolors, que, a més, han notat una falta de consistència, principalment en el rebot defensiu. Amb el pas dels minuts els problemes per a anotar dels andorrans s’han fet més evidents, fins a arribar al 10-3 de parcial a falta de cinc minuts, i amb Natxo Lezkano demanant temps mort per reorganitzar l’equip. Amb l’entrada de Maric i Llovet el MoraBanc ha guanyat consistència a la pista i s’ha col·locat fins al 12-10 en el lluminós. Amb l’aportació d’Alexis Bartolomé (+3 en la primera jugada) els tricolors s’han col·locat per primera vegada davant al marcador (14-15). Per acabar remuntant 15-19.

A l’inici del segon quart Maric ha mostrat un nivell superior sent candidat a ser el referent sota la cistella. Per la seva part, el Tau Castelló ha colpejat des de la línia dels 6’75 metres, però els de Lezkano han sabut aguantar gràcies a l’encert també exterior, d’homes com Dee i Luz. En aquest context, el MoraBanc s’ha mostrat millor en atac amb la incorporació d’Schreiner (29-34) i també ha pogut entreveure la complexitat de l’arbitratge en aquesta nova categoria. Els millors moments per als tricolors al parquet han vingut donats quan Maric ha estat present, mentre que Dos Anjos ha anat de menys a més. Aquest període l’ha tancat Dee amb un triple d’allò més llunyà establint el 36-43 al descans.

Czerapowicz ha inaugurat el tercer període amb un gran triple, mentre que Dos Anjos s’ha anat fent més gran a cada minut a la pintura, per instaurar el màxim avantatge fins al moment. El parcial de 4-8 ha deixat evidència de l’accelerada que ha fet el MoraBanc, que ha deixat en bonus molt aviat al Tau Castelló. Els locals s’han anat desesperant per moments fins a veure’s superat pels tricolors (42-55), un context que ha obligat Orenga a demanar temps mort. El MoraBanc ha aconseguit tancar el rebot de manera eficient, mentre ha controlat el temps del partit. Per acabar amb un parcial de 6-14 i una diferència màxima de 18 punts. Amb això, el tècnic del Castelló ha estat expulsat per una reiteració en les seves protestes, derivant en dues tècniques i l’abandonament de la pista. El domini tricolor ha estat constant durant aquests deu minuts per a encarar l’últim període amb un marcador favorable de 51-69.

L'entrenador del TAU Castelló, Juan Antonio Orenga, abans d'abandonar la pista
L'entrenador del TAU Castelló, Juan Antonio Orenga, abans d'abandonar la pista.

El TAU s’ha apropat al marcador en un últim intent per remuntar, fins a posar-se a només onze punts. Els triples han estat clau per determinar aquest context (61-71) establint un partit completament diferent al que s’ha vist en el tercer període. La imatge del MoraBanc ha canviat i les cistelles han tornat a costar. A mesura que han anat passant els minuts, el cansament s’ha fet més evident, s’ha jugat menys, deixant protagonisme a l’aspecte físic i minvant el percentatge de tir dels dos equips. Lezkano, des de la banqueta, ha demanat aturar el partit per augmentar aquesta eficàcia i la idea ha tingut efecte per acabar el debut del conjunt tricolor a la Leb Or amb victòria. Tanmateix, el més important, han estat les bones sensacions generals, llevat d’alguns moments puntuals (73-81).

MORABANC ANDORRA (81): Andric 8, Dee 13, Speight 5, Dos Anjos 4, Czerapowicz 13, Luz 5, Borg, Llovet 5, Bartolome 5, Schreiner 5, Maric 18.

TAU CASTELLÓ (73): Nesbitt 3, Alvarado 11, Rey 5, Stutz 24, Hook 5, Soumbey 8, Duran, Faner 6, Bilbao 4, Sustic, Sabate 4, Dijkstra 3.

Parcials: 15-19, 21-24, 15-26, 22-12

Àrbitres: López, Landa de Martín i Ibáñez.