Els culers andorrans podran votar el nou president del Barça sense sortir del Principat

El pla que la junta gestora del club blaugrana presentarà a la Generalitat per a les votacions del 24 de gener preveu, entre altres, una seu al país a un punt encara per definir

Hi haurà urnes per votar al nou president del Barça a Andorra.
Hi haurà urnes per votar al nou president del Barça a Andorra.

Els socis andorrans de l’FC Barcelona podran votar a les eleccions a la presidència sense moure’s del Principat. El pla que la junta gestora del club ha presentat a la Generalitat per tirar endavant els comicis, que tindran lloc el 24 de gener, inclou seus descentralitzades, entre les quals una al país. Ara falta que el govern català validi la proposta.

El que està clar és que la cita electoral no podrà celebrar-se amb normalitat, per culpa de la pandèmia provocada pel coronavirus. Per tant, no hi haurà un sol punt de votació al Camp Nou. En canvi, i tal com ja es va planificar per a la votació de la moció de censura, el club blaugrana treballa amb una distribució d’urnes en diferents seus. Com a mínim, cinc a les capitals de província catalana (Lleida, Tarragona i Girona) i una més a les Terres de l’Ebre –previsiblement a Tortosa-.

També n’hi haurà diverses seus fora de Catalunya. I, conscients del gran nombre de socis que viuen no només al Principat sinó també a les comarques veïnes, el club hauria inclòs Andorra com a possible punt de votació. Les fonts consultades per Altaveu situen en un “99%” de possibilitats que això sigui així. També es podria votar a Madrid, València, Palma de Mallorca i Sevilla.

La proposta s’ha d’enviar ara a la Generalitat. El govern català, i particularment les autoritats sanitàries, hauran de validar la proposta, tenint en compte la necessitat de garantir que tot sigui segur i garanteixi que el risc de contagi amb la Covid-19 es minimitza tot el possible.

Etiquetes

Comentaris

Trending