La Copa d'Europa d’esquí servirà de prova de les accions mediambientals de la candidatura 2027

La voluntat del comitè organitzador és deixar un llegat permanent tant a l’estació com al país, pensant sobretot en les generacions futures

El domini de Soldeu-El Tarter acollirà la Copa d'Europa.
El domini de Soldeu-El Tarter acollirà la Copa d'Europa. CANDIDATURA 2027

Les finals de la Copa d'Europa d'esquí alpí que es disputaran entre el 14 i el 20 de març a les pistes de l'Avet i l'Àliga de Soldeu-el Tarter serviran de prova per gran part de les actuacions en matèria climàtica que la candidatura per acollir els Campionats del Món del 2027 té previstes. El seu director general, David Hidalgo, sempre ha remarcat que són "sensibles" amb el medi ambient i el que plantegen és "sostenible".

La voluntat del comitè organitzador és deixar un llegat permanent tant a l’estació com al país, pensant sobretot en les generacions futures. En aquest procés serà essencial la “sensibilització”, ha defensat el màxim responsable de Medi Ambient i Qualitat de l’esdeveniment, Víctor Torres, tant portes enfora com també portes endins, per al personal de l’esdeveniment, els treballadors de l’estació i els voluntaris que participaran a les Finals.

Una part de les accions que s’implantaran se sustenten en el foment de l’economia circular. En aquesta línia, les Finals de la Copa d'Europa aposten pels productes de quilòmetre zero, per l’ús extensiu dels materials biodegradables i reciclats, i per limitar a l’imprescindible els productes d’un sol ús. Tota la gestió dels residus estarà monitoritzada, ha explicat Torres, per controlar-ne el seu origen i destí. A tall d’exemple, per evitar l’ús d’ampolles de plàstic, s’instal·larà una xarxa de fonts d’aigua per abastir a tota l’organització i públic, així com es comptarà amb contenidors adaptats per al triatge.

També es limitarà l’ús del paper i es fomentarà la reutilització, per exemple, amb els pals de cursa de les pistes, que s’han adquirit en un format que permetrà tornar a utilitzar-los en futures competicions.

Comentaris

Trending