Cop d’efecte sobre dues rodes del resident Van Beveren al Dakar

El francès ascendeix a la primera plaça provisional amb més de cinc minuts de marge sobre els perseguidors, el mateix temps que Loeb ha retallat a Al-Attiyah

Adrien Van Beveren en plena cursa.
Adrien Van Beveren en plena cursa. FLORENT GOODEN / DPPI

El Dakar entra en una fase decisiva si és que fases decisives té una competició en què cada jornada, cada etapa, és un món. Després de la jornada de descans, en la setena etapa el major cop d’efecte l’ha protagonitzat el resident francès Adrien Van Beveren, que s’ha situat com a líder provisional de la categoria de motos, amb més de cinc minuts de marge sobre els seus immediats perseguidors.

I entre els perseguidors, és clar, dos residents més. Un, el britànic Sam Sunderland, que durant molts dies ha estat comandant la categoria però que aquest diumenge ha caigut al quart lloc de la general després d’arribar a gairebé 26 minuts del vencedor de l’etapa, Nacho Cornejo. Van Beveren ha estat desè de l’etapa i ha cedit dotze minuts i mig respecte del vencedor de la jornada però ha recuperat temps, molt en algun cas, respecte dels màxims favorits.

També ha estat un bon dia per al valencià Joan Barreda, que tot i córrer minvat físicament, amb una espatlla fora de lloc, ha estat tercer a només 2’51’’ de Cornejo i això li permet consolidar-se en el grup capdavanter, exactament, ara, en un setè lloc que vist com li estan anant les coses, amb grans etapes i grans despropòsits, no està gens malament.

En cotxes, l’equip que formen el qatarià Nasser Al-Attiyah i el resident Matthieu Baumel es manté al capdavant de la general. De fet, han estat segons de l’etapa. El ‘problema’ és que els seus màxims rivals, els francesos Sebastien Loeb i Fabien Lurquin, no només no aflueixen sinó que van a totes. Les dues parelles han encapçalat l’etapa. I Loeb ha pogut retallar 5 minuts i escaig a Al-Attiyah. Mentrestant, Cyril Despres ha estat dinovè i es manté vintè a la general.

Finalment, en prototips, la parella catalano-andorrana formada per Mercè Martí i Margot Llobera han aconseguit un dinovè lloc que els permet mantenir-se en una més que destacada dissetena plaça a la general. En camions, com ja es va anunciar aquest dissabte, en no poder refer les malmeses suspensions de l’Iveco, Albert Llovera es va veure obligat a renunciar a continuar en cursa.

Etiquetes

Comentaris

Trending