La comunitat argentina surt en massa als carrers per celebrar la victòria al Mundial

(AMB VÍDEOS) La plaça de la Rotonda esdevé punt neuràlgic de la festa al centre però al Pas de la Casa o a Soldeu també hi ha aglomeracions per festejar el triomf dels de Messi contra la França d’Mbappé en la tanda de penals

La comunitat argentina està hores d’ara celebrant en diversos punts del país, amb la Rotonda com a centre neuràlgic al bell mig del Principat, la victòria de la selecció comandada per Leo Messi en la final del Mundial de futbol. Centenars de persones han envaït durant hores el cèntric espai d’Andorra la Vella amb banderes, samarretes, clàxons i, sobretot, càntics. Evidentment, en la seva gran majoria es tracta de persones joves.

Argentina ha superat França a la tanda de penals. Els 120 minuts llargs de joc han acabat amb un empat a 3 després d’un frec a frec que ha tingut moltes fases de domini alternatiu. Els de Messi, que ha marcat el primer gol des dels onze metres, han controlat el matx durant molt bona estona, amb un gran Di María, autor del segon gol i qui ha provocat el penal que ha esdevingut l’1-0.

Els francesos, però, han reaccionat especialment a la segona part gràcies a la seva gran estrella, un Mbappé que ha marcat els tres gols de França i, a més a més, també ha anotat el seu penal en la tarda definitiva. Però aquí ha estat clau tant el porter Martínez com el desencert ‘bleu’ i amb un 4-2 clar pels sud-americans, Argentina s’ha llançat al carrer. Arreu. També al Principat.

Celbració dels Argentins al Pas de la Casa

La festa s’ha iniciat en múltiples bars i locals de restauració. I ara continua a la plaça de la Rotonda en el cas del centre del país, on s’ha desplegat un petit dispositiu policial de control i reforç per assegurar que no hi ha cap sortida de to, però també en indrets com Soldeu o el Pas de la Casa, on per raons òbvies hi fan vida molts dels temporers argentins que es passen l’hivern a Andorra.