De la Casa es queda a 1 dècima de la victòria a Estepona

Montellà perd les opcions del podi en la darrera pujada per una mala elecció del pneumàtic

Gerard de la Casa a Estepona
Gerard de la Casa a Estepona

La Subida Estepona -Peñas Blancas ha donat, aquest cap de setmana, el tret de sortida al campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) 2022 amb sort dispar pels pilots andorrans. D’una banda, Gerard de la Casa es va quedar a les portes del triomf, mentre que Edgar Montellà ha errat en l’elecció dels pneumàtics i s’ha quedat sense opcions de pujar al podi, firmant una quarta posició.

Estepona, després de dos anys absent per la covid, ha pogut tornar a viure un cap de setmana de motor amb 7.700 metres de carretera d’aquesta localitat malaguenya amb un pendent mitjà del 6,39% i obrir la temporada 2022 del CEM. En turismes, Gerard de la Casa ha anat de menys a més. En la jornada de dissabte es va deixar nou segons respecte als seus rivals, però diumenge va saber aprofitar les condicions del traçat -zones seques i humides- per remuntar i jugar-se la primera posició en la tercera i definitiva cursa. Tot i fer el millor temps, aquest no va servir per acabar al capdavant de la classificació. “Ens ha faltat una dècima, en concret 110 mil·lèsimes, per a obtenir el primer triomf de la temporada. Malgrat tot deixo Estepona satisfet i optimista, estava convençut que els nostres rivals directes estarien més lluny”, reflexionava de la Casa que s’ha mostrat convençut que en les pròximes pujades podrà lluitar per la victòria.

Si la climatologia va ser la gran aliada per de la Casa, per Edgar Montellà va significar totalment el contrari. Un canvi en l’elecció dels pneumàtics en l’última de les curses li va fer perdre l’opció de lluitar pel podi. Una decisió que el mateix pilot ha comentat: “Abans de l’última pujada diversos rivals van canviar a rodes de sec a pesar que algunes zones continuaven humides i el cel amenaçava pluja. Sens dubte, van encertar de ple i aquí vam perdre l’oportunitat d’acabar en el podi”. Tot i això, s’ha mostrat satisfet de la seva actuació perquè “tenim un bon ritme de competició respecte als nostres rivals, estic convençut que tindrem opcions de lluitar pel triomf en les competicions pròximes”.

La Subida a Ubrique-Benaocaz, pròxima cita del calendari fixada per 23 i 24 d’abril, ha estat anul·lada el risc d’incendi en la zona és molt alt i és que, recordem, normalment es disputa en el parc natural de la Serra de Grazalema. Per tant, la següent prova serà la de la Subida Internacional al Fito, a Astúries, el 14 i 15 de maig.

Etiquetes

Comentaris

Trending