La candidatura pels Mundials d’esquí del 2027 busca “el màxim suport” de la ciutadania

Els impulsors del projecte presenten una exposició de Miquel Merce que serà itinerant i passarà per totes les parròquies amb l’objectiu d’informar i transmetre els valors de la iniciativa

Autoritats i responsables de la candidatura amb l'obra de Miquel Merce al darrere.
Autoritats i responsables de la candidatura amb l'obra de Miquel Merce al darrere. G. P.

Els impulsors de la candidatura per acollir els Mundials d’esquí del 2027 volen que el projecte tingui el màxim suport ciutadà. Es considera necessari arribar a tota la població. I aquest és l’objectiu de l’exposició itinerant que s’ha presentat aquest dilluns, obra de l’arquitecte i artista Miquel Merce. La mostra recorrerà totes les parròquies al llarg dels pròxims mesos amb la vista posada al maig del 2022, quan s’ha de conèixer el resultat de la cursa per albergar la cita esportiva.

Encamp serà el primer lloc on es pugui  contemplar l’obra creada per Merce i bassada en “l’arbre nacional”, l’avet. Un conjunt de peces que vol simbolitzar un bosc i que “la unió fa la força”. I és aquesta unió la que es considera clau per a l’èxit de la candidatura, com han posat en relleu tant el cònsol menor d’Encamp, Jean Michel Rascagenres -“necessitem el suport de la gent”, ha afirmat- com David Hidalgo, director general de la candidatura. “Ha d’arribar a tots els ciutadans; tothom se l’ha de fer seva”, ha comentat.

L’obra de Merce reuneix dos valors que es consideren clau del projecte: la sostenibilitat i l’accessibilitat. I es vol que “una candidatura que és de país” arribi “a tothom” perquè qualsevol ciutadà pugui fer-ne difusió. Especialment a l’estranger. Aquesta és, de fet, una obsessió de cara als pròxims mesos: donar-se a conèixer fora de les fronteres. Serà, ha indicat Hidalgo, clau per tenir les màximes opcions possibles en l’elecció definitiva de l’amfitrió de la cita esportiva, ja el maig de l’any vinent.

La mostra s’ha inaugurat aquest dilluns. Fins al pròxim 5 de desembre es podrà veure a la plaça dels Arínsols, a Encamp. Posteriorment, passarà per totes les parròquies. Ordino serà la segona etapa.

Comentaris

Trending