Aval de la Federació de Muntanyisme al Forfet Natura

Des de l’entitat es recorda que a molts països d’Europa no es pot entrar a les estacions si no és per fer esquí nòrdic i demanen “marge” perquè dominis i usuaris s’adaptin al nou marc regulatori

El director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari.
El director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari. FAM

La Federació de Muntanyisme (FAM) veu amb bons ulls la reglamentació de l’esquí de muntanya que ha impulsat Govern i que derivarà en la creació d’un forfet específic per a la seva pràctica dins les estacions. Des de l’ens es posa en relleu que, de facto, la normativa permetrà als practicants entrar als dominis, fet que no és possible, remarquen, a altres països europeus. A més, es reclama que es doni temps per a l’aplicació de la nova regulació, tant pel que fa a l’adaptació de les empreses de neu com dels esportistes.

Així ho ha explicat a Altaveu el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari. En primer lloc, remarca que és positiu que aquesta pràctica estigui a l’alça al país. “Ha crescut i cada cop hi ha més afluència. Això ens alegra perquè vol dir que l’esport està viu i en creixement”, comenta, tot recordant que des de l’entitat “fa temps que col·laborem amb Ski Andorra per trobar un acord i reglamentar-lo”.

Practicants d'esquí de muntanya en un paratge del Principat.

Relacionat

El forfet dels embolics

Sobre la nova regulació i que aquesta derivi en la creació d’un forfet, Ferrari posa en relleu que “ara es podrà fer dins de les estacions” i troba relativament lògic que “es demani aquesta contrapartida”. A més, posa en relleu que “a molts llocs d’Europa no és possible fer-ho”. En canvi, a Andorra “s’ha trobat un acord i es podrà”.

També apunta que, al seu entendre, tot i que la normativa inclogui multes, “la voluntat no és sancionar, pel que sabem”. Considera que, simplement, “s’ha volgut donar un reforç jurídic i tenir previst el que s’ha de fer en cas d’infracció”.

Ferrari també demana “marge” per adaptar-se a la nova fórmula. “El que cal és posar-ho tot en marxa i veure com funciona. Després, si alguna cosa falla, es faran ajustaments”, argumenta. També indica que aquesta adaptació l’han d’afrontar “tant els usuaris que han d’aprendre com s’han de moure” com les mateixes estacions.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending