L’FC Andorra debutarà a Llagostera i el primer rival a Prada de Moles serà l’Espanyol B

La Federació valida un sistema de competició complex on els punts de la primera fase s’arrossegaran després per lluitar per l’ascens a Segona A, la participació en la Primera RFEF o evitar el descens a Tercera

El logotip de la Segona B, categoria que viurà la darrera temporada de la història.
El logotip de la Segona B, categoria que viurà la darrera temporada de la història.

L’FC Andorra ja coneix el sistema de competició amb la qual es jugarà les garrofes la nova temporada, on l’objectiu serà intentar assolir la nova categoria entre Segona A i Segona B: la batejada com a Primera Divisió RFEF. I també el calendari de la primera fase. El cap de setmana del 17 i el 18 d’octubre, els tricolors visitaran el Llagostera en un partit en el qual ja es podran tenir nou suplents a la banqueta i fer cinc canvis.

La Federació va validar el dilluns el sistema de competició i aquest dimarts ha sortejat el calendari. I, casualitats de la vida, el primer rival de l’Andorra serà el Llagostera, en un partit que es disputarà al municipal de la població gironina. Curiosament, era el mateix partit que s’hauria d’haver disputat el 13 de març, quan la competició va quedar suspesa per l’esclat de la crisi del coronavirus. A Llagostera començar el camí l’objectiu final del qual pels tricolors és, com a mínim, ficar-se entre els equips que composin una nova categoria intermitja entre Segona A i Segona B.

La lliga començarà el 18 d'octubre i l'Andorra jugarà en la primera fase contra els altres deu equips que pertanyen a la Federació Catalana

La classificació d’aquesta primera fase determinaran perquè lluiten els clubs en la segona i tercera. Així, els tres primers classificats podran optar a l’ascens a Segona A, a més de tenir plaça garantida, en el pitjor dels casos per la Primera RFEF. El quart, el cinquè, el sisè i el setè es jugaran l’accés a aquesta categoria. I els quatre últims del subgrup hauran de lluitar per la permanència, en aquest cas a la Segona RFEF. Això ho faran arrossegant les estadístiques obtingudes en la lliga: puntuació, gols a favor i en contra. En el cas dels subgrups d’11 equips, com el de l’Andorra, es calcularà un coeficient.

En la Segona Fase d’Ascens a Segona A participaran, doncs, un total de 30 conjunts. Bàsicament, es jugarà una lligueta de sis partits amb millors classificats de cada grup de Segona B, que s’enfrontaran amb aquells equips amb qui no hagin jugat en la primera volta. Per posar un exemple, si l’Andorra es classifica no jugaria contra cap equip català sinó contra els millors de l’altre subgrup, format per valencians i balears. Els tres primers classificats de cada grup i el millor quart disputarien el play off d’ascens a Segona A. Pels altres acabaria la temporada amb el passi a Primera RFEF ja assolit.

El primer partit dels tricolors serà el mateix que haurien d'haver disputat si no s'hagués suspés la lliga per culpa del coroanvirus: Llagostera-Andorra

Aquesta categoria és la que hauran d’intentar assolir els classificats entre el quart i el setè lloc. També en format lligueta i sense jugar contra rivals de la primera fase. Els dos primers classificats un cop acabat aquesta fase seran equips de Primera RFEF.

En el pitjor dels casos, si es queda entre els tres darrers de la primera fase, tocarà intentar eludir el descens, amb un sistema de competició similar però amb grups de vuit equips: lligueta, en aquest cas de vuit jornades, sense jugar contra els rivals del mateix subgrup de la primera fase. Els cinc últims de cada grup i els dos pitjors tercers baixaran a Tercera.

Pel que fa als play off es disputaran en dues eliminatòries de partit únic. Hi participaran 16 clubs en un format similar al que es va realitzar el passat juliol. És a dir, concentració a una única seu. Qui guanyi la segona eliminatòria pujarà a Segona A.

El camí ja està marcat. També s’ha confirmat que la lliga començarà el 18 d’octubre. A banda, s’han marcat altres regles, com la possibilitat de tenir fins a nou suplents a la banqueta i fer cinc canvis en tres torns. És a dir el mateix sistema que ja es va aplicar per finalitzar la passada temporada a Primera i Segona Divisió.

Es podran tenir fins a 9 suplents a la banqueta i fer cinc canvis cada partit, en tres torns

El calendari que s’ha sortejat aquest matí marca el debut a Llagostera. El primer partit a Prada de Moles es disputarà el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre amb l’Espanyol B com a rival. Aquesta primera fase finalitzarà el 28 de març, amb la visita al Camp d’Esports de Lleida. Els tricolors descansaran a la jornada 9 i a la 20.

El director esportiu de l’Andorra, Jaume Nogués, ha avisat que “el que està clar és que depens molt de la primera fase en arrossegar-se els punts”. Per tant, “serà difícil recuperar-se si tens un dèficit de punts”. A més, ha recordat que “el nostre subgrup és molt dur” i és llavors quan “t’ho jugues gairebé tot”. També ha deixat clar que “per trobar alguna cosa positiva, està clar que serà molt emocionant en cada moment. No hi haurà marge d’error”.

Sobre el calendari, Nogués posa en relleu que “l’inici és molt exigent, tant pels rivals com pels camps”. Tot i això, aposta per “ser valents i tirar endavant”.

L'FC Andorra tornarà a competir a Segona B el 17 o el 18 d'octubre.

Relacionat

L’FC Andorra tornarà a competir a Segona B el cap de setmana del 17 i el 18 d’octubre

Comentaris

Trending