Andorra i la UAB signen un acord perquè els esportistes tinguin tutor personal

El programa Tutoresport posa a la disposició dels alumnes una figura que els orienta i els recolza en el desenvolupament dels seus estudis

Visita del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz a la UAB
Visita del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz a la UAB Universitat Autònoma de Barcelona

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Govern d’Andorra han signat un acord que permetrà als esportistes d’alt rendiment i a les seleccions nacionals ser partícips del programa Tutoresport. Aquest projecte posa a disposició dels alumnes un tutor que els orienta i els recolza en el desenvolupament dels seus estudis.

Serà la Secretaria d’Estat d’Esports andorrana la que s’encarregui de seleccionar els candidats entre els estudiants que formin part del programa d’alt rendiment o de la selecció nacional absoluta en la seva disciplina. Seguidament, la UAB estudiarà les propostes per acceptar aquells que compleixin els requisits establerts per poder formar-ne part del programa Tutoresport.

Mitjançant aquest programa, la UAB assigna un tutor que ajuda als joves a resoldre els problemes que vénen derivats de la seva participació en competicions, curses, entrenaments o qualsevol mena de compromís esportiu. D’aquesta manera, poden adaptar les seves activitats acadèmiques al seu ritme. Aquesta persona orienta a l’estudiant a l’hora de fer matrícules, fa d’interlocutor entre l’alumne i el professorat que estigui implicat en aquestes afectacions o segueix el seu programa docent, tot facilitant-li el material quan hagi d’estar absent, entre altres.

El conveni s’ha signat avui pel rector de la UAB, Javier Lafuente, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, en un encontre en què han pogut conèixer l’Institut d’Investigació de l’Esport de la universitat. Aquest acord dóna continuïtat a la col·laboració entre ambdues institucions, que es va establir en el 2009. El programa Tutoresport es va iniciar al curs 1996-1997, i va ser el primer d’aquestes característiques a Espanya.

Etiquetes

Comentaris

Trending