Andorra cau de penal a Albània en un partit on fa mèrits per puntuar

La selecció tanca la fase de classificació del Mundial amb un bon partit i disposa d'ocasions per marcar

Rozas i Uzuni en una acció del partit. UEFA.COM

Andorra ha tancat la fase de classificació per al mundial amb una derrota contra Albània per 1-0 en un partit jugat a porta tancada per la sanció després dels incidents del partit entre el combinat local i Polònia. Un gol de penal ha desnivellat un matx on els tricolors mereixen més perquè han tingut ocasions i han fet mèrits per emportar-se un resultat positiu de Tirana.

La selecció seguint les consignes del tècnic Koldo Àlvarez ha sortit amb més vocació ofensiva que en els partits anteriors. Així Martínez ha tingut la primera ocasió al minut 15 i ha obligat a intervenir el porter local Strakosha. La rèplica albanesa no s’ha fet esperar i Çekiçi i Uzuni, en dues ocasions, han arribat amb perill als dominis de Gomes.

El domini era altern amb el record per Andorra del darrer partit jugat a Albània que va acabar amb empat a 2 i la voluntat de marxar de l’Air Albània Stadium amb un resultat positiu. A la mitja hora de joc era Llovera el que buscava obrir el marcador però Strakosha ha aturat el seu remat. Ho intentava dos minuts més tard Pujol amb un xut amb la cama esquerra en una fase de joc molt viu, i després era Cristian Martínez qui buscava la porteria assistit per Cervós.

Sense pràcticament interrupcions per faltes, la pilota anava d’àrea a àrea tot i que sense encert dels dos equips en els metres finals. La possessió, però, era clarament superior en el camp albanès (76%) i Seferi ha estat a punt de desnivellar el marcador amb un cop de cap que se n’ha anat fora al minut 40. En els darrers minuts de la primera part, Albània ha estat més incisiva. Gomes ha aturat la rematada de cap de Laci i tot seguit, Seferi ha xutat fora. Amb tot, la darrera oportunitat dels primers quaranta cinc minuts ha estat per a Rosas, amb un tir ras amb la cama dreta que s’ha trobat amb Strakosha, Si un equip mereixia anar per davant en el marcador aquest era, sens dubte, Andorra.

A la represa, els homes de Koldo Àlvarez ho han continuat intentant i Cristian Martínez ha donat el primer avís. Malgrat les baixes, la selecció estava molt ben posicionada sobre el terreny de joc. La tònica en els primers minuts de la segona part ha estat la mateixa que a la primera. Oportunitats a les dues porteries i més possessió per a Albània. Bajrami que havia entrat al terreny de joc en substitució de Ramadani buscava obrir el marcador per tres vegades, la darrera d’elles la més clara al minut 64.

Albània donava més velocitat a les seves accions i fins i tot ho intentava amb xuts des de fora de l’àrea mentre que Andorra trobava opcions al contraatac com en un remat creuat d’Aláez. Cristian García havia de treure amb el pit des de la línia de gol un cop de cap d’Uzuni. En la jugada següent, l’àrbitre ha assenyalat penal a favor dels albanesos amb una acció de Cervós sobre Uzuni. Curiosament, i amb tantes ocasions de gol, el marcador d'obria a pilota aturada. Amb aquest resultat, els locals superaven el seu registre de punts en una fase de classificació per al mundial.

Koldo, a la desesperada, posava Cristian García de davanter centre per intentar aprofitar alguna pilota penjada a l'olla però el marcador no s'ha mogut tot i un darrer intent per part de Jordi Aláez.

Camp: Air Albània Stadium.
ALBÀNIA (1): Strakosha, Hoxhallari (Lenjani 90'), Mihaj, Dermaku, Hysaj, Roshi, Ramadani (Bajrami 56’), Laci, Uzuni, Seferi (Muçi 56’) i Çekiçi.
ANDORRA (0): Gomes, San Nicolás, Llovera, García, Alavedra (Rodrigues 86'), Cervós, Aláez, Pujol (Xavier Vieira 86'), Marcio Vieira (Moreno 86'), Martínez (Marc García 61’) i Rosas (Àlex Martínez 74’).
Àrbitre:  Andris Treimanis (Lituània). T.G.: Roshi // Pujol, Rosas i Alavedra.
Gol: 1-0 Çekiçi (73’).