Un accident obliga el resident Joan Barreda a abandonar el Dakar

El pilot de motos lluitava per apropar-se a les posicions capdavanteres -era vuitè- però una caiguda a la novena etapa li ha provocat un fort dolor a l’esquena que ha forçat la seva evacuació a un hospital

Comentaris

Els serveis mèdics evacuen Joan Barreda.
Els serveis mèdics evacuen Joan Barreda.

No està sent un bon Dakar per als ‘andorrans’. Ni pels nacionals ni pels residents. Si Sam Sunderland només començar havia d’abandonar per un accident i els Llovera-Llobera a causa de l’avaria del seu camió, aquest dimarts la mala sort s’ha escruixit amb Joan Barreda. El pilot de motos ha caigut i ha patit ferides de gravetat, que han obligat a la seva evacuació en helicòpter i, per tant, no podrà continuar el ral·li.

Barreda arribada a l’etapa 9 en vuitena posició, a 7’21’’ del líder, Skyler Howes. I, per tant, amb opcions d’intentar l’assalt al podi. Amb aquest objectiu prenia la sortida del recorregut d’aquest dimarts, de 358 quilòmetres entre Riad i Haradh. No ha pogut recórrer ni un 10%. Al 16 ha perdut el control de la seva moto i ha caigut, donant-se un fort cop.

De seguida ha notat un fort dolor a l’esquena. Vista la situació, no hi ha hagut cap més sortida que demanar assistència mèdica. Un helicòpter l’ha rescatat i l’ha traslladat a un hospital. Es posava fi així a la participació del resident andorrà a la prova, que enguany s’està guanyant a pols la qualificació del ral·li més dur del planeta.

L’únic corredor resident al Principat que, per ara, té sort és Mathieu Baumel. El copilot de Nasser Al-Attiyah segueix, juntament amb el seu company d’equip, liderant la prova en la categoria de cotxes. Tots dos mantenen una diferència d’1h12’59’’ amb el seu perseguidor més directe, el brasiler Lucas Morales. En l’etapa d’aquest dimarts han acabat vuitens.

Etiquetes

Comentaris

Trending