L'ACB autoritzada a jugar a partir del 8 de juny i Andorra no renuncia a ser l'escollida

L'ACB aposta per València però els clubs no ho veuen clar i els pròxims dies hi haurà decisió

El València i el MoraBanc van obrir la Lliga 2019-2020, Una imatge del partit
El València i el MoraBanc van obrir la Lliga 2019-2020, Una imatge del partit ARXIU

La Lliga ACB Endesa podrà tornar a escena a partir del pròxim 8 de juny, data a partir de la qual el Govern espanyol, com va confirmar el seu president, Pedro Sánchez, en roda de premsa, podran reprendre totes les grans competicions esportives professionals del país veí, una mesura que han acordat amb el Consell Superior d'Esports (CSD) i el ministeri de Sanitat.

La competició es tancarà amb la disputa de la fase final que inclourà els dotze primers classificats del campionat fins a l'aturada per culpa de la pandèmia. L'ACB, havia fixat el 26 de juny com a data límit per poder reprendre la competició, i després d'aquest anunci podrà fer-ho abans. Per tant aquesta mateixa setmana o, com a molt tard, la del 15 de juny, és previsible que es començi a disputar la fase final, que tindrà lloc en una seu única que serà elegida en els pròxims dies.

Ara mateix, les més ben situades són València i Andorra. La candidatura del València Basket és la que ha obtingut millor valoració, per part de l'ACB, en l'anàlisi dels projectes de les nou candidates (les altres són Almeria, Andorra Gran Canària, Madrid, Menorca, Navarra, Tenerife i Saragossa). El factor sanitari, però pot ser determinant perquè València quedés fora i la competició vingui a Andorra. Davant la falta de consens, l'ACB va emplaçar els clubs a una nova reunió.

Etiquetes

Comentaris

Trending