Espanya anuncia un nou retard d'uns 10 mesos com a mínim en el GPS de l'aeroport

El ministre de Foment diu que ha molts inconvenients per les característiques del terreny i assegura que s'ha de prioritzar la seguretat aèria

El ministre de Foment espanyol en funcions José Luis Ábalos aquest divendres a la Trobada Empresarial al Pirineu
El ministre de Foment espanyol en funcions José Luis Ábalos aquest divendres a la Trobada Empresarial al Pirineu
El ministre de Foment espanyol en funcions José Luis Ábalos anuncia un nou retard, ara de 10 mesos més, per instal·lar el sistema de navegació GPS a l’aeroport d'Andorra-la Seu d’Urgell. Ábalos ha participat, aquest divendres a la cloenda de la Trobada Empresarial al Pirineu. El GPS és el sistema d'aterratge que permet operar en condicions meteorològiques adverses, necessari perquè l'aeroport pugui acollir vols comercials. El cap de Govern, Xavier Espot, per la seva part, ha fet esment al paper clau d'Andorra a la zona.

Nou retard en el GPS de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell. No arribarà ni aquest estiu, ni aquesta tardor com havia augurat l'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros. Com a mínim serà de 10 mesos. Així ho ha anunciat aquest divendres a la cloenda de la Trobada Empresarial al Pirineu, el ministre de Foment espanyol en funcions José Luis Ábalos. Ara mateix tot sembla més negre que blanc. O això el que es pot interpretar de les paraules d'Ábalos. "No està clar que totes les proves que s'estan fent siguin satisfactòries. Hi jha molts inconvenients per les característiques del terreny on està ubicat l'aeroport, i és primordial prioritzar la seguretat aèria".

El GPS és el sistema d'aterratge que permet operar en condicions meteorològiques adverses i el Govern andorrà i l'ajuntament de la Seu d'Urgell volien aprofitar la presència d'Ábalos a la població urgellenca per fer pressió. El ministre no només s'ha escapolit de l'escomesa ja que ha donat a entendre que el més calent és a l'aigüera. Tot i que ha negat manca de voluntat política.

Les declaracions d'Ábalos han caigut com un autèntic gerro d'aigua freda pels que havien anat a la Seu d'Urgell esperant una data per veure volar els avions i que han tornat amb la sensació que, al menys durant deu mesos, els únics que volaran seran els coloms. A la trobada hi era el cap de Govern, Xavier Espot que ha fet una defensa del paper d'Andorra a la zona "com a motor i com a eix vertebrador". Un motor, però, que sense aeroport ja no ho és tant. 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending