Esmena al pressupost per retornar l’IPC als eventuals d’Educació

Els grups de la majoria al Consell introduiran una disposició als comptes del 2020 que permetrà els interins recuperar uns 70 euros mensuals de forma retroactiva des del setembre

El ministre portaveu, Èric Jover.
El ministre portaveu, Èric Jover.

El personal interí, principalment del món de l’Educació, recuperarà el nivell salarial previ a la sentència judicial que anul·lava l’increment de l’IPC dels 2011 i del 2012. Així ho ha anunciat el ministre portaveu, Èric Jover, que ha explicat que la fórmula emprada per corregir la situació serà la tramitació d’una esmena al pressupost per a l’exercici 2020 que es troba ja al Consell General. A més, el text es redactarà de forma que els treballadors recuperin el sou des de la signatura del nou contracta; és a dir, retroactivament i pels docents, des del passat setembre.

Jover ha volgut posar en relleu que es tracta d’una “decisió política” que pretén la correcció d’una situació que no es va preveure a l’hora de fer la llei. Així, ha indicat que “a fi de corregir aquestes disfuncions”, des de l’executiu “s’ha aprovat promoure i donar trasllat als grups de la majoria una proposta d’esmena per corregir aquests IPC”. L’aplicació es farà de “forma retroactiva” perquè aquestes quantitats es vagin incorporant a les remuneracions.

En total, Jover ha indicat que la mesura afectaria uns 140 treballadors interins. Suposaria recuperar 70 euros per mes que s’aplicarà des de la signatura del darrer contracte amb l’administració. En el cas dels docents, els principals afectats, això significarà que aquest increment s’aplicarà des del setembre.

-

Relacionat

Indignació dels eventuals d’educació per una rebaixa salarial

Comentaris

Trending