Indignació dels eventuals d’educació per una rebaixa salarial

Els mestres interins no eren conscients que també els afectaria l’extracció de l’efecte de l’IPC del 2011 i/o 2012 i en rebre la primera nòmina del curs han posat el crit al cel

-
-
La primera nòmina del curs dels eventuals d’educació els ha fet posar el crit al cel. La indignació per la rebaixa salarial que suposa és més que notable. Però el fet és que, al capdavall, és l’efecte d’una decisió adoptada pel ministeri de Funció Pública en el tram final de la legislatura passada i que ha afectat a molts altres funcionaris: s’ha eliminat l’efecte que va tenir l’increment d’IPC aplicat el 2011 i/o al 2012 en considerar-se il·legal atès que en aquella època estava en vigor una normativa que va aplicar una tisorada a determinats sous.

També ara determinats sous veuen com són rebaixats per compensar aquell efecte que és considera indegut, malgrat que la polèmica està servida i diverses fonts sindicals han assegurat que el cas encara està sobre la taula. I és que el fet és que hi havia dubtes sobre l’aplicació de l’increment a tenor dels IPC esmentats i tant el sindicat de personal de l’administració de Justícia com el Govern van portar l’afer als tribunals. La Batllia es va pronunciar en primera instància dient, més o menys, que s’havia fet una indeguda aplicació de l’IPC dels anys 2011 i 2012.

No obstant això, la decisió judicial inicial no es va acabar d’entendre malgrat els aclariments que es van demanar i, per això, segons fonts sindicals, es va acabar recorrent la sentència inicial al Tribunal Superior. Les fonts consultades han indicat que malgrat que encara no hi ha una decisió ferma, en una actuació liderada per la llavors ministra Eva Descarrega que no s’ha acabat encara d’entendre, als darrers dies de la legislatura passada es va anunciar l’extracció de l’efecte d’aquells IPC. Molts funcionaris ja fa temps que van rebre el ‘cop’.

Als eventuals d’educació no els ha tocat fins ara i la revolució ha estat general. Funció Pública ha rebut diverses trucades i consultes per saber què estava passant. En funció del nivell salarial que es tingui, aquesta reducció, per dir-ho d’alguna manera, pot ser de 40, 70 o fins i tot 100 euros. Una de les respostes més habituals és que aquests docents interins han firmat un contracte nou aquest estiu i allí ja hi quedaven clares les condicions. Però la immensa majoria no havien parat compte a aquesta incidència i ara la indignació és total.

Comentaris (3)

Trending