Escaldes recupera les dades ‘perdudes’ i revisa els protocols d’emmagatzematge d’informació

El CD que hauria deixat l’antiga cap de finances contenia la documentació comptable que es va trobar a faltar en els servidors 

-
-
El comú d’Escaldes ha passat pàgina, en certa manera, a l’afer de la desaparició de dades financeres. Tot i això, el cas ha causat un enorme malestar propagat més encara pels resultats electorals de diumenge passat que han portat força nerviosisme en alguns sectors de l’administració comunal escaldenca. El CD que va aparèixer un calaix del departament de finances contenia finalment la documentació comptable que es va trobar a faltar en els servidors.

En línia, els funcionaris del departament de finances només podien accedir les darreres setmanes a informació de l’exercici en curs. A poc a poc, i a mesura que més treballadors públics ho necessitaven, es va començar a cercar com podia ser que no hi hagués informació financera i comptable d’exercicis anteriors al present 2019. Tot plegat va comportar una mena d’investigació.  La dimissió del càrrec de cap del departament de qui fins fa unes setmanes va estar al capdavant de l’àrea, ara exercent al comú de la Massana, més la tibantor que mantenia amb altres responsables del mateix departament va afegir més raresa a tot plegat. Una vegada va transcendir que no hi havia la informació al servidor i que s’havia posat en marxa una mena d’auditoria interna per buscar les dades, va aparèixer el CD. El disc contenia realment la informació pretesa.

El dubte és si es van aplicar els protocols suposadament establerts o, pel contrari, i com també sustenten responsables comunals, no era pas aquesta la manera de procedir o, almenys, els comandaments no n’estaven al cas. Sia col vulgui, i malgrat que es procedirà a revisar els sistemes d’emmagatzematge d’informació, també és cert que el fet que a partir del proper 2 de gener hi hagi cap d’administració comunal serveixi per donar carpetada finalment a l’afer.

Comentaris (2)

Trending