Es manté l’estabilització de casos de coronavirus, que arriben a 583

Per tercer dia consecutiu, la xifra de nous positius es queda en 19 mentre que el Govern confirma dues noves defuncions a conseqüència de la Covid-19

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

En les darreres 24 hores, a Andorra s’han registrat 19 casos nous de coronavirus. És la mateixa xifra que els dos darrers dies i confirma la tendència a l’estabilització de l’epidèmia registrada els darrers dies. El nombre total de positius, doncs, ascendeix ja a 583, dels quals 25 han perdut la vida. El Govern ha confirmat dues noves defuncions que van tenir lloc aquest dimecres a la tarda a l’hospital de Meritxell.

En concret, es tracta de dos padrins. Un, de 78 anys, es trobava des de fa dues setmanes a la unitat de cures intensives (UCI) i, finalment, no ha pogut superar la Covid-19. L’altre, era un home de 87 anys que havia ingressat al centre sanitari provinent del seu domicili. Aquestes dues defuncions situen la taxa de letalitat al país en prop d’un 4,3%.

Pel que fa als casos, per tercer dia consecutiu s’han detectat 19 positius més, fet que eleva el total fins als 583. D’ells, mig miler es consideren encara actius i 48 ja es donen per curats. Pel que fa als col·lectiu sanitari, hi ha encara 90 professionals infectats, a més de 18 dels integrants de cossos especials.

47 persones es troben ingressades a l’hospital, de les quals 15 a una UCI que, segons ha afirmat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, viu una menor tensió. De fet, per cinquè dia consecutiu no ha entrat cap persona més al servei, on romanen 12 pacients amb ventilació mecànica.

“La lluita col·lectiva ens ha funcionat. No hem col·lapsat el sistema sanitari. Crec que el poble andorrà està demostrant una gran maduresa”, ha afirmat davant aquestes dades el ministre de Salut. Serà la mateixa, ha exigit, que s’haurà de demostrar quan es comenci a obrir la porta a una relaxació de les mesures de confinament.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending