El proper Govern haurà de decidir si el multifuncional tira endavant o no i adjudicar-lo

L’actual executiu decidirà la ubicació entre l’Estadi Comunal o uns terrenys comunals a la Margineda i ho deixarà tot embastat perquè es pugui licitar l’obra, però sense hipotecar la futura administració

Sílvia Rica, Jordi Gallardo, Xavier Espot i Ester Vilarrubla han acudit al tradicional dinar a AINA.
Sílvia Rica, Jordi Gallardo, Xavier Espot i Ester Vilarrubla han acudit al tradicional dinar a AINA. Toni Solanelles

El proper Govern podrà decidir si el recinte multifuncional continua sent un projecte estratègic o no i, en cas que es cregui convenient que la infraestructura tiri endavant, haurà de licitar l’obra i adjudicar-la si escau. L’actual executiu sí que decidirà on el faria ell d’entre dues ubicacions: l’Estadi Comunal o uns terrenys comunals a la Margineda. I deixarà tota la documentació preparada per a un eventual plec de bases. Però no anirà més enllà.

Així ho ha indicat el cap de Govern, Xavier Espot, després del tradicional dinar que ha compartit amb monitors i participants a les colònies d’AINA, on es fomenten, ha remarcat Espot, uns valors com els de la unió i la companyia que a parer del mandatari governamental haurien de regnar en el conjunt del país. Espot estava acompanyat del ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, de la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, i de la titular de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

Espot ha assegurat que no tindria cap sentit, tot i que acabés sent possible, que no està clar, adjudicar el multifuncional a dos mesos de les eleccions. I menys encara amb la situació dels preus de la construcció. En general, per a qualsevol obra, ha destacat el cap de Govern, s’està fent un procés de reflexió. El sector viu una expansió quant als preus que fa que les ofertes que arriben en molts dels concursos convocats superen els límits legalment permesos i s’han de deixar desertes les licitacions.

El procés relacionat amb el recinte multifuncional no està pas tant avançat, està en una fase “molt més inicial, molt més embrionària”. Però també entra en aquesta reflexió de planificació de futur. Totes les passes que queden per fer poden portar a un temps on els preus ja s’hagin “estabilitzat”, ha indicat Espot, que ha explicat que en les properes setmanes o mesos s’acabarà de decidir la ubicació del recinte -i està entre l’Estadi Comunal o la Margineda, s’estan acabant de definir aspectes tècnics- i després es faran “tots els passos legals, jurídics”, per deixar la carpeta en l’avantsala d’un plec de bases.

Xavier Espot ha assegurat que tant a prop d’unes eleccions no es vol “hipotecar” el futur Govern més enllà que es vol donar marge perquè l’administració que hagi de venir acabi decidit si es tracta “d’un projecte estratègic o no ho és”. En el cas que es decideixi tirar endavant l’equipament i es trobi encertada la ubicació elegida, el que sí que podrà fer el futur executiu perquè l’actual Govern ho haurà deixat tot preparat serà “licitar de seguida l’obra” si ho creu escaient.

Comentaris (4)

Trending